• Головна
  • Проекти
  • Президент Янукович пообіцяв підтримати будівництво вірменської церкви у Києві...

Президент Янукович пообіцяв підтримати будівництво вірменської церкви у Києві

27.04.2011, 09:56
Президент Янукович пообіцяв підтримати будівництво вірменської церкви у Києві - фото 1
У Києві проживає 40 тисяч віруючих вірмен, а в єдину на сьогоднішній день релігійну споруду - маленьку капличку на території МАУП - вміщується лише 15 осіб.

Buniatyian.gifНа зустрічі Президента України з керівниками Церков і релігійних організацій країни Віктор Янукович обіцяв сприяти будівництву вірменського храму на Харківському масиві в Києві. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав Глава Української єпархії Вірменської апостольської Церкви архиєпископ Григоріс (Буніатьян).

"У Києві проживає 40 тисяч віруючих вірмен, а в єдину на сьогоднішній день релігійну споруду - маленьку капличку на території МАУП - вміщується лише 15 осіб", – пояснив співрозмовник агентства.

За словами архиєпископа, "вірменський храм існував у Києві на Подолі з XV століття. Після пожежі вірмени переїхали до Львова, де донині збереглася славетна церква, а в XIX столітті у Києві з'явився новий вірменській храм - на Куренівці. Він проіснував до 1924 року, і потому вже нічого не будувалося".

"Десять років тому ми почали будувати церкву на тому ж Подолі по вулиці Костянтинівська, 28. Віктор Янукович був тоді прем’єр-міністром, і нам допомагав. Але з приходом нової влади всі зусилля виявилися марними. Чотири роки тому ми знайшли місце на Харківському масиві, на перетині вулиць Чернігівської і Горлівської. Але процедура отримання узгоджень для ордера на будівництво затягнулася, і якщо далі зволікати - це буде вічність", – пояснив архиєпископ.

Він також зазначив: "Цього року Пасха співпала із Днем геноциду вірмен 24 квітня. Великодня служба для київських вірмен правилася на місці майбутнього храму".