Чоловік напідпитку «замінував» храм у Шаргороді

23.12.2014, 12:39
Чоловік напідпитку «замінував» храм у Шаргороді - фото 1
Рятувальники у Шаргороді евакуювали вірян однієї з церков після анонімного дзвінка про замінування будівлі. Доки тривало обстеження приміщення храму, працівники міліції встановили особу жартівника та затримали його.

201-g.gifРятувальники у Шаргороді евакуювали вірян однієї з церков після анонімного дзвінка про замінування будівлі. Доки тривало обстеження приміщення храму, працівники міліції встановили особу жартівника та затримали його.

Повідомлення про замінування надійшло до чергової частини УМВС України у Вiнницькiй областi 21 грудня о 16.25 годині від диспетчера служби порятунку. Невідомий чоловік подзвонив рятувальникам та сказав, що він заклав вибухівку під церквою у місті Шаргород і за декілька хвилин станеться вибух.

На місце події одразу виїхали співробітники міліції, швидкої допомоги та фахівці вибухотехнічної служби. Із церкви вони негайно евакуювали 15 осіб.

В ході обстеження всіх загальнодоступних місць та прилеглої території церкви та костелу вибухових та інших небезпечних пристроїв не виявлено.

За словами начальника Шаргородського райвідділу міліції Олександра Намакарського, правоохоронці за лічені години встановили та затримали «мінера». Ним виявився 45-річний уродженець Шаргородського району, який проживає у Вінниці. Чоловік здійснив дзвінок, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння.

З’ясовувати причини такої поведінки правопорушника тепер буде слідство. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності), що карається позбавленням волі на строк до шести років, повідомляє УМСУ у Вінницькій області.