• Головна
  • Новини
  • УКУ зібрав рекордну суму на щорічному благодійному вечорі у Києві...

УКУ зібрав рекордну суму на щорічному благодійному вечорі у Києві

16.12.2019, 10:07
УКУ  зібрав рекордну суму на щорічному благодійному вечорі у Києві - фото 1

У Києві 14 грудня відбувся 12 Щорічний благодійний Вечір та Тихий Аукціон Українського католицького університету. Під час Вечора, який відвідали понад 350 друзів УКУ, було задекларовано 90 студентських та 10 викладацьких стипендій. Загальна ж сума пожертв перевищила 13 мільйонів гривень. Про це повідомляє Інформаційна служба УКУ.

У Києві 14 грудня відбувся 12 Щорічний благодійний Вечір та Тихий Аукціон Українського католицького університету. Під час Вечора, який відвідали понад 350 друзів УКУ, було задекларовано 90 студентських та 10 викладацьких стипендій. Загальна ж сума пожертв перевищила 13 мільйонів гривень. Про це повідомляє Інформаційна служба УКУ.

Вечір розпочався з вітального коктейлю: друзі вишу спілкувалися та знайомилися з тими гостями, які прийшли підтримати УКУ вперше. Загальна сума пожертв цього року перевищила 13 мільйонів гривень.

Молитвою та коротким зверненням розпочав урочисту частину владика Степан Сус, один із перших випускників УКУ та наймолодший єпископ, який невдовзі служитиме в УГКЦ у Києві.

Далі слово взяла ще одна випускниця філософсько-богословського факультету УКУ – Марія Маковецька. Дівчина розповіла, як підтримка жертводавців вплинула на її майбутнє та подякувала всім друзям УКУ. У перерві між виступами гостям та друзям вишу показали стрічку про теперішніх студентів вишу, які втілюють цінності УКУ у своїх проектах, волонтерстві та громадському активізмі.

Традиційно кульмінацією вечора стала промова владики Бориса Ґудзяка, митрополита Філадельфійського та Президента УКУ: «Я завжди відходжу з благодійних вечорів УКУ з відчуттям благословення, — розпочав він своє слово до гостей та друзів УКУ. — У світі швидко руйнуються союзи, традиції, закони миру — усе це дуже легко розрушити. Але цей університет працює над інститутами. Не лише організаційно-бюрократичними, але над інститутами громадянського суспільства, які об’єднуються навколо спільної справи. Я глибоко вам вдячний за цю щорічну зустріч, бо це вже справді інститут, який надихає, об’єднує та дає перспективу».

«УКУ — це не спільнота святих, — продовжив він. — Але цей університет мріє, він відкритий на таїнство нашого життя і кличе всіх людей доброї волі: студентів, підприємців, юристів, митців, політиків, амбасадорів. І вони приходять. І ми всі від цих зустрічей відходимо трохи окрилені. Від імені ректорату, працівників, технічного персоналу, прибиральниць, студентів я хочу подякувати вам за те, що ви допомагаєте нам підтримувати та розвивати цю лабораторію гідності», — підсумував владика Борис.

На благодійний вечір завітали міністри, представники бізнесу, юристи, громадські діячі, амбасадори Іспанії, Австрії, Канади, Естонії, Франції.

Довідка:

Щорічний Благодійний бенкет у Києві — традиційний захід на підтримку Українського католицького університету, який відбувається з 2008 року. Бенкет організовує коло київських приятелів УКУ. Щороку формується Почесний комітет заходу, до якого входять провідні церковні діячі, політики, бізнесмени, митці. Традиційними заходами на Благодійному бенкеті є тихий аукціон творів мистецтва та лотерея, лоти для якої надають як приватні меценати, так і українські та іноземні компанії, а також посольства.

Теги: #УКУ