• Головна
  • Новини
  • В Україні відбулася перша габілітація докторської дисертації з богослов’я...

В Україні відбулася перша габілітація докторської дисертації з богослов’я

28.04.2017, 15:20
В Україні відбулася перша габілітація докторської дисертації з богослов’я - фото 1
Сьогодні вперше за часів незалежності України відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук за спеціальністю «Богослов’я» (09.00.14)

Феномен Виникаючої ЦерквиСьогодні вперше за часів незалежності України відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософських наук за спеціальністю «Богослов’я» (09.00.14). На засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.053.21 в Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова Міністерства освіти і науки Роман Соловій успішно габілітував дисертацію на тему «Феномен Виникаючої церкви у контексті теологічних та еклезіологічних трансформацій у сучасному західному протестантизмі».

Як повідомив РІСУ Тарас Дятлик, у дисертації вперше у вітчизняному богослов’ї та релігієзнавстві здійснено комплексний аналіз поняття Виникаючої Церкви як альтернативного богословського дискурсу, релігійно-культурного феномену та інноваційної еклезіологічної моделі західного євангельського протестантизму в контексті постмодерну.

Захист дисертації Романа Соловія

Роман СоловійРоман Соловій у 1996 р. закінчив з відзнакою історичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю «історія України», в 1999 р. – аспірантуру філософського факультету ЛНУ. У 2000 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Конфесійна та культурно-просвітницька діяльність Української євангельсько-реформованої церкви у Західній Україні (1925-1939 рр.)» і у 2001 р. одержав ступінь кандидата історичних наук за спеціальністю «релігієзнавство». У 2011-2016 рр. – стажувався у Протестантському богословському університеті (м. Лювен, Бельгія). Впродовж професійної діяльності викладав предмети з історії християнства, богослов’я, філософії та релігієзнавства. Автор багатьох наукових публікацій. Сфера наукових інтересів: сучасне протестантське богослов’я, континентальна філософія релігії, християнство постмодерну.