• Головна
  • Новини
  • Богословський факультет УКУ отримав міжнародну акредитацію...

Богословський факультет УКУ отримав міжнародну акредитацію

09.12.2015, 09:05
Богословський факультет УКУ отримав міжнародну акредитацію - фото 1

У єдиному на пострадянському просторі Українському католицькому університеті відтепер можна буде відкривати ліценціатські та докторські програми у різних галузях богослов’я, а його дипломи і наукові ступені матимуть міжнародне визнання завдяки акредитації Римським апостольським престолом.

У єдиному на пострадянському просторі Українському католицькому університеті відтепер можна буде відкривати ліценціатські та докторські програми у різних галузях богослов’я, а його дипломи і наукові ступені матимуть міжнародне визнання завдяки акредитації Римським апостольським престолом.

Богословський факультет УКУ отримав міжнародну акредитацію на повний цикл богословських студій (бакалаврат – ліценціат – докторат). Мова йде не лише про можливість здобувати повноцінну, визнану в усьому католицькому світі богословську освіту в Україні, без обов’язкового виїзду на закордонні студії, а й про відродження богослов’я як академічної дисципліни та повернення його у простір української гуманітаристики, повідосмляє Департамент інформації УГКЦ.

УКУ.jpg

Урочистості з цієї нагоди відбулися 8 грудня у Львові, в семінарійному храмі Зіслання Святого Духа, за участю Глави УГКЦ. З Першоєрархом співслужили владики Постійного Синоду УГКЦ та духовенство УКУ.

«Богословський факультет УКУ - перлина УГКЦ. Він має свій простір академічної свободи і пошуку істини. Це простір спілкування, зустрічей, думок і досвідів…», – сказав у проповіді Блаженніший Святослав. 

За словами Глави УГКЦ, акредитація – перший, але не останній крок в дорозі до повноти життя в Христі, тому потрібно сприяти тому, щоб можливості та здатності Богословського факультету могли послужити всім: «Перед УКУ і живим богослов’ям Церкви стоїть велике завдання - євангелізація преображення культури нашого часу, відкривання її до прослави Бога».

владика_Борис.jpg

У вітальному слові Президент УКУ владика Борис (Ґудзяк) пригадав, що першим богословом – випускником ЛБА (УКУ), який захистив докторат закордоном, є теперішній Глава Церкви – Блаженніший Святослав. «Саме викладачі та студенти богословського факультету покликані пояснювати Боже поняття гідності; оспівувати це словом, мистецтвом, поезією, перекладами, місіями, комунікаціями», – пояснив він далі. Нехай це свято та наша молитва буде черговим пасхальним знаком в цьому паломництві, на яке нас благословить сам Папа, Глава Церкви та його великі попередники і провадять наші батьки й матері у вірі», – побажав владика Борис викладачам та студентам Богословського факультету УКУ.

«Зіницею ока Українського католицького університету» Богословський факультет назвав президент Інституту екуменічних студій о. Іван Дацько.

Дацько.jpg

Він зазначив, що завдяки акредитації різні духовні заклади УГКЦ зможуть скористатися можливістю і стати філіями УКУ. Про це інформує прес-служба УКУ.