• Головна
  • Новини
  • В Ужгородській богословській академії разом зі студентами УПЦ (МП) навчатимуться студенти УПЦ КП...

В Ужгородській богословській академії разом зі студентами УПЦ (МП) навчатимуться студенти УПЦ КП

09.10.2014, 10:00
В Ужгородській богословській академії разом зі студентами УПЦ (МП) навчатимуться студенти УПЦ КП - фото 1
Ректор університету та академії професор архимандрит Віктор (Бедь) розповів про статус, структури вузу, можливості, які студенти мають, навчаючись за програмами двох дипломів.

Ужгород.jpgУ Карпатському університеті імені Августина Волошина та Ужгородській українській богословській академії імені святих Кирила та Мефодія (КаУ-УУБА) 6 жовтня відбулася зустріч з семінаристами та викладачами Волинської православної богословської академії (ВПБА) Української Православної Церкви Київського Патріархату. Було погоджено, що волинські студенти-богослови навчатимуться в Карпатському університеті за програмою двох дипломів, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Ректор університету та академії професор архимандрит Віктор (Бедь) розповів про статус, структури вузу, можливості, які студенти мають, навчаючись за програмами двох дипломів. Було також відзначено, що між ректоратами ужгородського та волинського навчальних закладів є відповідні домовленості про обмін студентами та одночасне, поряд з продовженням навчання у ВПБА, здобуття ними вищої освіти на базі КаУ-УУБА з отриманням і дипломів державного зразка. А отже, хто виявить бажання навчатися з метою здобуття світської освіти за напрямами з богослов'я (теології), філософії, права, психології чи економіки, може подавати заяви для навчання у КаУ та УУБА, при цьому не полишаючи навчання і у своєму рідному навчальному закладі – Волинській православній богословській академії.

Зважаючи на те, що на сьогодні Волинська православна богословська академія не практикує видачу своїм випускникам дипломів державного зразка та не проводить підготовку фахівців за напрямками з філософії, права, психології та економіки, співпраця з Карпатським університетом імені Августина Волошина та Ужгородською українською богословською академією імені святих Кирила і Мефодія для волинських студентів-богословів є привабливою і цікавою. Академісти ВПБА під час зустрічі з керівництвом КАУ-УУБА детально цікавились умовами навчання, соціальними проектами, які діють в ужгородському університеті та академії, пільгами, що надаються дітям з малозабезпечених родин, проживання, можливість стажування за кордоном.

Представники Волинської православної богословської академії, зокрема проректор з навчальної роботи священик Василь Лозинський, секретар вченої ради протоієрей Ігор Скиба в свою чергу розповіли про свій навчальний заклад та підтвердили бажання в подальшому поглиблювати співпрацю та обмін студентами, а також продовжувати міжвузівську співпрацю на ниві розвитку української богословської освіти і науки. Взаємна користь в цьому є для всіх – і для викладачів, і для студентів. Окрім цього, студенти і викладачі вважают, що співпраця на ниві української вищої освіти і науки між КаУ-УУБА та ВПБА є дієвим кроком на шляху до подолання розділення православних в Україні.

Нагадаємо, що в КаУ-УУБА з самого початку заснування цього закладу навчаються віряни УПЦ (МП), а також інших Церков православних канонічних юрисдикцій.