• Головна
  • Новини
  • Богослови з шести країн світу обговорили з представниками УПЦ (МП) якість православної освіти...

Богослови з шести країн світу обговорили з представниками УПЦ (МП) якість православної освіти

18.02.2014, 13:35
Богослови з шести країн світу обговорили з представниками УПЦ (МП) якість православної освіти - фото 1
Роботу засідання очолив ректор Київської духовної академії і семінарії, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

У Київській духовній академії 17 лютого відбулося засідання міжнародної робочої групи «Якість у православній богословській освіті» (Quality in Orthodox Theological Education, QuOTE). Роботу засідання очолив ректор Київської духовної академії і семінарії, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

освіта.jpg

У засіданні взяли участь: архиєпископ Іов (Свято-Сергієвський богословський інститут), голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, протоєрей Єжи Тофілюк (Християнська Варшавська Богословська Академія), професор Павло Мейендорф (Свято-Володимирська Богословська семінарія в Нью-Йорку), протоєрей Григорій Стамкопулос (Вища Церковна академія, Салоніки), протоєрей Рауно Пієтарінен (Йоенсууйська православна семінарія, Фінляндія), диякон Олексій Сафонов (Загальноцерковна аспірантура та докторантура, Росія), перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик, а також члени професорсько-викладацької корпорації Київських духовних шкіл УПЦ (МП).

Відкриваючи засідання, митрополит Антоній розповів гостям про історію та сучасне становище Київських духовних шкіл, потім владика ректор представив увазі присутніх доповідь «Реформування системи духовної освіти Української Православної Церкви на сучасному етапі».

Далі згідно з регламентом слово надали першому проректору КДА протоєрею Сергію Ющику, який виступив з повідомленням на тему:«Організація навчального процесу в КДАіС: сучасний стан». Після цього  відбулося обговорення доповідей. Про це інформує сайт «Православіє в Україні» з посиланням на КДАіС.