• Головна
  • Новини
  • Предстоятель Православної Церкви Чехії і Словаччини відвідав Ужгород...

Предстоятель Православної Церкви Чехії і Словаччини відвідав Ужгород

02.04.2012, 10:53
Предстоятель Православної Церкви Чехії і Словаччини відвідав Ужгород - фото 1

Ужгородську богословську академію святих Кирила і Мефодія УПЦ (МП) та Карпатськитй університет ім. Августина Волошина (УУБА-КаУ) з 29 по 30 березня відвідав архиєпископ Празький, Митрополит Чеських земель і Словаччини, Предстоятель Православної Церкви Чеських земель та Словаччини Христофор (Пулец).

uzgorodУжгородську богословську академію святих Кирила і Мефодія УПЦ (МП) та Карпатськитй університет ім. Августина Волошина (УУБА-КаУ) з 29 по 30 березня відвідав архиєпископ Празький, Митрополит Чеських земель і Словаччини, Предстоятель Православної Церкви Чеських земель та Словаччини Христофор (Пулец). В Україну архієпископ Празький приїхав на запрошення Митрополита Володимира УПЦ (МП) та ректорату УУБА-КаУ.

За інформацією офіційного сайту богословської академії, 29 березня ректор УУБА-КаУ архимандрит Віктор (Бедь) обговорив з гостем та узгодив питання щодо співпраці між Чехо-Словацькою Православною Церквою та духовно-навчально-науковим комплексом УПЦ (МП) і Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України на ниві розвитку богословської освіти і науки. Зокрема, Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини схвалив ініціативу архимандрита Віктора (Бедя) щодо створення Міжнародної академії богословських наук як наукової установи на міжнародному всеправославному просторі.

30 березня Митрополит Христофор (Пулец) відслужив Літургію в Кирило-Мефодієвському академічному храмі у співслужінні з ректором та духовеством академії та університету.

Літургію було відправлено церковнослов'янською мовою із елементами богослужіння на українській та чеській мовах.

Згодом у Свято-Миколаївському актовому залі академії Митрополит Христофор прочитав лекцію з історії розвитку Православної Церкви в Чехії і Словаччині та здобуття автокефалії Православною Церквою Чеських земель та Словаччини. Після лекції владика відповів на багато чисельні запитання студентів та викладачів академії і університету.

З благословення Митрополита Київського і всієї України УПЦ (МП) Володимира за заслуги перед Українською Православною Церквою, ректор Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина професор, архимандрит Віктор (Бедь) вручив архиєпископу Празькому, митрополиту Чеських земель і Словаччини, Предстоятелю Православної Церкви Чеських земель та Словаччини Христофору орден УПЦ (МП) святого великомученика Георгія Побідоносця.