Виставка сучасних ікон сьогодні відкривається у Києві

09.11.2018, 12:32
Виставка сучасних ікон сьогодні відкривається у Києві - фото 1
9 листопада в музеї Лесі Українки відкрилася виставка сучасних ікон. Виставка отримала назву «Ікона як мистецтво» і представляє роботи сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» .

9 листопада в музеї Лесі Українки відкрилася виставка сучасних ікон. Виставка отримала  назву «Ікона як мистецтво» і представляє роботи сімейної іконописної майстерні «Небо на землі».

Відкриття виставки відбудеться о 18.00  в музеї Лесі Українки (вул. Саксаганського, 97).

Музей працює з середи по понеділок з 10.00 до 17.00. Вівторок вихідний. Виставка триватиме до 26 листопада.

До експозиції увійшли близько 70 робіт у різноманітних техніках: від традиційної яєчної темпери  до гарячої емалі та  розписаного мармуру.

Перлиною експозиції вважають «Тайну вечерю»  – роботу, що поєднала в собі глибокий зміст цього сюжету, осмислений багатьма поколіннями християн та незвичні для іконопису матеріали – гарячу емаль, кольоровий метал.

виставка-1.jpg

Іконописці майстерні «Небо на землі» культивують естетичний принцип сучасності ікони, що створюється для сучасної людини: ікона не може бути механічною копією старовинних зразків, як і молитва, що іде від серця, не може пролунати однаково  двічі. Існуючі канони зовсім не обмежують. Навпаки! Вони надихають на нові пошуки в ім'я Христове.

ікона-як-мистецтво-w.jpg