• Головна
  • Новини
  • У Дрогобичі відкрили постійно діючу виставку ікон Пресвятої Богородиці...

У Дрогобичі відкрили постійно діючу виставку ікон Пресвятої Богородиці

23.09.2018, 13:43
У Дрогобичі у вежі-дзвіниці костелу Святого Варфоломія урочисто відкрили постійно діючу виставку ікон Пресвятої Богородиці.

У Дрогобичі у вежі-дзвіниці костелу Святого Варфоломія урочисто відкрили постійно діючу виставку ікон Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на прес-службу міськвиконкому.

На виставці представлено ікони Пресвятої Богородиці та артефакти часів підпілля церкви у Дрогобичі, з-поміж яких – дві ікони Ісуса та Марії в українському однострої передані з дому б.п. отця Івана Гринчишина.

З відкриттям унікально виставки дрогобицьку громаду привітали міський голова Дрогобича Тарас Кучма, Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський, архиєпископ Мєчеслав Мокшицький – митрополит РКЦ в Україні, владика Григорій Комар – єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, о. Михайло Бачинський УАПЦ.

У ході відкриття виставки відбувся виступ хорової капели «Гаудеамус». З історичною доповіддю виступив професор Леонід Тимошенко.

На завершення заходу виступив Адам Хлопек, представник польського товариства у місті Дрогобичі, завдяки якому спільно з духовенством костелу Святого Варфоломія було проведено ремонтні роботи у вежі-дзвіниці та презентовано виставку ікон Пресвятої Богородиці.

Модератором заходу був настоятель костелу Святого Варфоломія Мирослав Лех.

Відкриття виставки відбулося у межах відзначення 927 річниці міста Дрогобича.