• Головна
  • Новини
  • На Прикарпатті освятили найвищу статую Ісуса Христа, яка увійшла до Національного Реєстру Рекордів України...

На Прикарпатті освятили найвищу статую Ісуса Христа, яка увійшла до Національного Реєстру Рекордів України

21.04.2015, 09:52
На Прикарпатті освятили найвищу статую Ісуса Христа, яка увійшла до Національного Реєстру Рекордів України - фото 1

В селищі Солотвин Богородчанського району відбулось відкриття та освячення скульптурної композиції Ісуса Христа. Cкульптура не тільки прикрасила їхнє селище, але за результатами обмірів внесена до Національного Реєстру Рекордів України у категорії «Мистецтво» та встановила рекорд України у даній номінації (висота скульптури 5,5 метра).

1030.gif-7.gifВ селищі Солотвин Богородчанського району відбулось відкриття та освячення скульптурної композиції Ісуса Христа. Cкульптура не тільки прикрасила їхнє селище, але за результатами обмірів внесена до Національного Реєстру Рекордів України у категорії «Мистецтво» та встановила рекорд України у даній номінації (висота скульптури 5,5 метра).

В цей день на парафії Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин очолив Архиєрейську Літургію. Співслужили з владикою Солотвинський протопресвітер митр.прот Дмитро Гірняк, адміністратор парафії о. Віталій Луцак та священики Івано-Франківської архиєпархії. Серед присутніх були також представники районної та місцевої влади, інформують ”Вікна” з посиланням на прес-службу архиєпархії УГКЦ.

Після Божественної Літургії Митрополит Володимир Війтишин освятив скульптуру Ісуса Христа.

В свою чергу отець Дмитро Гірняк від імені всіх мирян висловив вдячність Митрополиту за його архиєрейське служіння та звернувся з подякою до всіх присутніх, хто допоміг у відкритті скульптурної композиції.

Завершились урочистості невеликим концертом за участі Солотвинського церковного хору та місцевих виконавців.

На спорудження скульптури та благоустрій навколо неї пішло 280 тис. грн. В основному це кошти Солотвинської селищної ради, громади та спонсорів, повідомили “Вікнам” у Богородчанській РДА.

Для жителів Солотвина це подвійне свято, скульптура не тільки прикрасила їхнє селище, але за результатами обмірів внесена до Національного Реєстру Рекордів України у категорії «Мистецтво» та встановила рекорд України у даній номінації (висота скульптури 5,5 метра).