• Головна
  • Новини
  • На Чернігівщині правоохоронці знайшли викрадені старовинні ікони...

На Чернігівщині правоохоронці знайшли викрадені старовинні ікони

19.04.2013, 09:09
У Чернігові вчора начальник УМВС в області Олександр Михайлик передав ікони, викрадені у Петропавлівському храмі Спасо-Преображенського монастиря у місті Новгороді-Сіверський - єпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському Української Православної Церкви Амвросію.

У Чернігові вчора начальник УМВС в області Олександр Михайлик передав ікони, викрадені у Петропавлівському храмі Спасо-Преображенського монастиря у місті Новгороді-Сіверський  - єпископу Чернігівському і Новгород-Сіверському Української Православної Церкви Амвросію.

Про це УНІАН повідомили у секторі зв`язків з громадськістю УМВС в області.

За інформацією правоохоронців, з два місяці тому з храму зникли дві старовинні ікони – Божої Матері та Георгія Побідоносця, а також значна кількість коштовних прикрас із золота і срібла, залишених вірянами у дар перед іконами.

Міліціонери звернули увагу на той факт, що не було слідів проникнення у церкву, до того ж серед багатьох ікон зникли найцінніші. У крадіжці запідозрили паломника, який упродовж кількох місяців жив у монастирі, постійно ходив на богослужіння до храму та сумлінно виконував доручені роботи по господарству, а його від`їзд співпав у часі з крадіжкою.

Підозрюваного було розшукано у Феодосії, затримано та повернуто до Новгорода-Сіверського. Він зізнався у скоєному. Зараз проти чоловіка здійснюється кримінальне провадження за ч.3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Викрадені святині виявлено у тому місці, на яке вказав підозрюваний. Їх вилучено та направлено на мистецтвознавчу експертизу. Після завершення всіх експертних дій ікони повернуться у храм.