• Головна
  • Новини
  • У Севастополі розпочала роботу виставка ікон «Візантійське мистецтво»...

У Севастополі розпочала роботу виставка ікон «Візантійське мистецтво»

22.11.2012, 09:18
У Севастополі розпочала роботу виставка ікон «Візантійське мистецтво» - фото 1

Експозиція включає 30 робіт майстра Надії Макриді. Уродженка м. Білогірська у Криму з 2004 року жінка проходила навчання в іконописній школі при храмі «Успіня пресвятої Богородиці» Глифадської митрополії в Афінах. Наразі її роботи прикрашають храми Греції, а також знаходяться у приватних колекціях України та Росії.

виставка.jpgexklusiv.gifЕкспозиція включає 30 робіт майстра Надії Макриді. Уродженка м. Білогірська у Криму з 2004 року жінка проходила навчання в іконописній школі при храмі «Успіня пресвятої Богородиці» Глифадської митрополії в Афінах. Наразі її роботи прикрашають храми Греції, а також знаходяться у приватних колекціях України та Росії.

2_ікона.jpgОсобливість виставки полягає у тому, що ікони виконані за візантійською технікою, переважно це македонський стиль, який був найбільше популярний в імперії. Як зазначає сама автор «Майже всі картини написані яєчною темперою Склад фарби: яєчна темпера, земля, порошок, омбр, охра і ін. Замішується на яєчному жовтку. Чим більше барвистий шар стоїть, тим міцніше він стає і Ікона, таким чином, майже вічна. Тому його і використовували церковні майстри».

1_ікона.jpgНадія Макриді розказує, що в іконописну школу її привела сестра, яка хотіла там займатись, після чого жінка зрозуміла, що саме цією справою вона має займатися все життя. З 2004 по 2008 рік вона проходила навчання у відомих грецьких майстрів, на базі Афінського та інших університетів. Після того повернулась до Криму і мешкає у селі Зуя Білогірського району.

Виставка у Севастополі триватиме з 21 по 29 листопада, повідомив РІСУ Олег Савченко.

Теги: #Ікона