• Головна
  • Новини
  • До храмів Вінниччини повертаються викрадені старовинні ікони...

До храмів Вінниччини повертаються викрадені старовинні ікони

14.11.2011, 09:47
Працівники карного розшуку вінницької міліції затримали організовану групу, яка займалася крадіжками старовинних ікон із храмів на території України.

Начальник Вінницького обласного управління МВС Валерій Нонік передав Митрополиту Вінницькому і Могилів-Подільському Симеону ікони, які були викрадені з церков Вінниччини. Про це повідомили в прес-службі МВС України.

Минулого тижня працівники карного розшуку вінницької міліції затримали організовану групу, яка займалася крадіжками старовинних ікон із храмів на території України.

За словами В.Ноніка, зловмисники діяли у Вінницькій, Чернігівській, Кіровоградській, Київській областях та м. Сімферополі. "Вже задокументовано 12 фактів крадіжок із українських церков УПЦ (Московського Патріархату). Зараз встановлюється причетність затриманих осіб до скоєння аналогічних злочинів в інших областях", - зазначив він.

До рук злодіїв потрапили 45 старовинних ікон, 36 із них вони збули постійним покупцям у Києві, Мелітополі та на Чернігівщині. Працівникам міліції вдалося затримати зловмисників, встановити осіб, які скуповували крадене, та вилучити у них 21 ікону.

Ці духовні цінності 18-19 століття повернуться до храмів, із яких вони були викрадені. Про це інформує УНІАН-релігії.