• Головна
  • Новини
  • В італійському місті Анконі відкриється виставка «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.»...

В італійському місті Анконі відкриється виставка «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.»

02.03.2010, 11:21
В італійському місті Анконі відкриється виставка «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.» - фото 1
Виставка «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.» організована в рамках приготування до XXV Національного Євхаристійного Конгресу, який проходитиме у вересні наступного року.

p_15464.jpgРИМ – Від 2 березня до 9 травня 2010 року у місті Анконі, розташованому над Адріатичним морем на північний схід від Риму, у виставковому залі «Моле Ванвітельяна» триватиме виставка «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.», організована в рамках приготування до XXV Національного Євхаристійного Конгресу, який проходитиме у цьому місті у вересні наступного року. Кураторами виставки є Сергій Кролевець, генеральний директор Києво-Печерського історико-культурного заповідника, та Джованні Морелло, Президент Фундації Мистецької спадщини та діяльності Церкви, яка входить до Папської Комісії в справах культурної спадщини Церкви, а серед організаторів – оргкомітет XXV Національного Євхаристійного Конгресу в Італії та Посольство України при Апостольській Столиці.

За повідомленням Радіо Ватикан, відкриття виставки відбудеться у вівторок, 2 березня 2010 р. Серед доповідачів – Едоардо Менікеллі, Архиєпископ Анкони-Озімо, Тетяна Іжевська, Надзвичайний і Повноважний Посол України при Апостольській Столиці та Суверенному Мальтійському Ордені, представники місцевої влади та куратори виставки Сергій Кролевець і Джованні Морелло.

Експозицію «Золота епоха української ікони XVI-XVIII ст.» можна буде оглянути від 3 березня до 9 травня у виставковому центрі «Моле Ванвітельяна» щодня, крім понеділка. Вхід вільний.

Як інформує Посольство України при Апостольській Столиці, з метою належної підготовки виставки у серпні 2009 року представники ватиканської сторони відвідали Київ та Львів для ознайомлення з колекціями українських музеїв та відбору експонатів. Ватиканською стороною визначено для експонування 65 предметів мистецтва з фондів Києво-Печерського заповідника та Національного Львівського музею імені Андрея Шептицького. Крім сороківки ікон до виставки увійшли предмети літургійного вжитку та церковні ризи.