В Києві розпочав мовлення перший католицький телеканал EWTN

09.12.2011, 19:53
В Києві розпочав мовлення перший католицький телеканал EWTN - фото 1
Архиєпископ Петро Мальчук благословив початок віщання першого католицького телеканалу в Україні

EWTN8 грудня о 19.00 год. Архиєпископ Петро Мальчук, Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії РКЦ, натиснув кнопку на пульті запуску першого католицького телеканалу в Києві - Телебачення Віковічного Слова EWTN.  Відтепер абоненти компанії «Воля» можуть дивитись телеканал EWTN у телевізійній мережі Києва.

«Сьогодні вперше в історії України ми розпочали католицьке телебачення. На сьогоднішній день ми в змозі транслювати лише у Києві, але молимо Бога щоб невдовзі Телебачення EWTN могли бачити також і в інших містах України. Для цього потребуємо молитви і підтримки багатьох осіб», - зазначив о. Павло Вишковський, директор Католицького Медіа-Центру.

Архиєпископ Петро Мальчук"Католицький телеканал EWTN у Киві з низки об’єктивних причин спочатку буде переважно англомовним, але Католицький Медіа-Центр намагатиметься, щоб глядач вранці перед працею та у вечірні години мав змогу дивитися вже програми, дубльовані українською мовою. Збільшення кількості програм українською мовою залежить від того, скільки знайдеться волонтерів, що знають англійську мову і зможуть допомагати з перекладами", - зазначено в повідомленні Католицького медіа-центру.

КМЦ запрошує до участі волонтерів, які знають англійську мову і мають бажання присвятити кілька годин власного вільного часу на тиждень, щоби допомагати в перекладі (також за допомогою Інтернету до ініціативи можуть долучитись некияни). Саме завдяки праці таких волонтерів кількість програм українською мовою поступово зростатиме.

Запуску каналу передувала Служба Божа, під час якої Архиєпископ Петро молився за усіх працівників Католицького Медіа-Центру про Боже благословення й опіку Матері Божої, а також про Боже благословення для справи розвитку Телебачення Віковічного Слова EWTN.

ДОВІДКА:

Телебачення Віковічного Слова (Eternal Word Television Network) – це всесвітня християнська телемережа, заснована монахинею Анджелікою Ріццо у 1980 році, що несе у світ ідею культурного, інтелектуального та духовного багатства двох тисячоліть християнства, наближаючи їх людям усіх віросповідань, а також тим, хто не вірує.

EWTN пропонує широкий вибір різних програм, створених у власній студії: від документальних до ток-шоу, від драматичних до музичних, від освітніх серіалів до конференцій, від новин по трансляції Богослужінь. Молодіжні та дитячі програми роблять EWTN приятелем усіх поколінь, вказуючи на дороговказ краси, добра і правди.