Релігійні блоги є популярними у вітчизняному Інтернеті

14.11.2011, 16:09
13 листопада завершилось голосування користувачів мережі Інтернет за сайти, що брали участь у конкурсі Best Ukrainian Blog Awards.

13 листопада завершилось голосування користувачів мережі Інтернет за сайти, що брали участь у конкурсі Best Ukrainian Blog Awards. В половині номінацій перемогли, або лідирували сайти, присвячені питанням релігії та духовності.

Конкурс «BUBA 2011» – змагання найкращих українських блоґів, мета якого популяризувати вітчизняні сайти та їх авторів, є чи не єдиним в країні рейтингом, який визначає уподобання користувачив соціальних мереж.

Визначення кращих українських блоґів відбувалось в шести номінаціях:

1.Персональний блог
2.Професійний або тематичний блог
3.ІТ блог
4.Мікроблог
5.Відкриття року
6.Блог в соцмережі
,

шляхом голосування власників екаунтів в соціальних мережах (Facebook, Twitter, В контакте).

Всього в конкурсі взяло участь 625 різноматінтих сайтів. Перший етап – це власне й було всенародне голосування за найбільш популярні серед користувачів блоґи– тривав з 26 жовтня до 13 листопада. За його підсумками було визначено ТОП-10 сайтів у кожній з номінацій.

Найбільш запекла боротьба точилась в категорії «Професійний та тематичний блог». В ній взяло участь більше 200 блогів. Довгий час тут лідирував сайт «Крок за кроком до століття пласту», але в останні дні в лідери вибився сайт «Василевс. Українська візантиністика» Андрія Домановського, присвячений багатьом релігійним, культурним та історичним питанням.

В розділі «Мікробоги» довгий час лідирував, але в підсумку зайняв друге місце сайт «Духовність», що його веде священик о. Олег Кривобочок.

А в категорії «Блог в соцмережі», на думку користувачів мережі Інтернет, перемогла сторінка в Facebook - блог «Про духовне та гріховне» релігійного журналіста Павла Береста.

Слід також додати, що до десятки найкращих в рейтингу персональних блогів увійшов й блог громадського активіста, виконавчого директора Громадської організації “Інститут релігійної свободи” Максима Васіна.

На другому етапі конкурсу остаточного переможця визначить журі, яке обере найкращого з ТОП-10 сайтів в кожній номінації. Нагородження переможців відбудеться 19 листопада під час проведення конференції «Microsoft Blogfest 2011. По той бік браузера: тренди розвитку блогосфери та соціальних медіа»