Розпочинається ІІІ Фестиваль православних ЗМІ

05.10.2010, 11:45
Розпочинається ІІІ Фестиваль православних ЗМІ - фото 1
У Києві від 7 до 9 жовтня відбуватиметься ІІІ Фестиваль православних ЗМІ, на якому учасники заходу зможуть представити видання своїх єпархій.

Фестиваль.jpgУ Києві від 7 до 9 жовтня відбуватиметься ІІІ Фестиваль православних ЗМІ, на якому учасники заходу зможуть представити видання своїх єпархій. Відкриття та робочі зустрічі заплановані у кінотеатрі «Зоряний» (вул. Московська, 31/33) , що неподалік від Києво-Печерської лаври та площі Слави.

Під час фестивалю у фойє кінотеатру відбудеться виставка православних ЗМІ, а також фотовиставка«”Одигітрія” — рік пройдених доріг».

Як інформує прес-служба Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, для участі необхідно надати по 3 екземпляри друкованої продукції. Після завершення роботи фестивалю всі примірники ЗМІ залишаться для продажу в кіоску «Шишкін ліс» у Києво-Печерській лаврі.

Вже у перший день фестивалю учасники матимуть нагоду почути вступне слово голови Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ, прес-секретаря Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрея Георгія Коваленка. У програмі фестивалю також передбачено майстер-класи від медіа-експерта Ніни Кур’яти на тему «Нові медіа та інтернет-журналістика». Гості фестивалю, як зазначають організатори, зможуть більше дізнатись про сучасні тенденції в медіа, вимоги сучасних медіа до журналістів, професійні стандарти та журналістську етику в нових медіа, а також про структуру та елементи журналістських текстів у нових медіа (заголовки, підзаголовки, ліди) тощо. Для гостей фестивалю запланована презентація книжки диякона Георгія Скубаки з Дніпропетровська «Кафедральні собори Дніпропетровської єпархії: історія і сучасність».

Делегація фестивалю також візьме участь в урочистому відкритті VIII кінофестивалю «Покров». Спілкування учасників ІІІ Фестивалю православних ЗМІ відбуватиметься під час круглих столів на тему «Чого очікують світські ЗМІ від церковних прес-служб», засідань клубу головних редакторів та відкриття-презентації електронного каталогу православних ЗМІ.

Імена переможців у номінаціях за даними анкетування «Підсумки інформаційної діяльності єпархій УПЦ за 2010 рік» учасники фестивалю дізнаються 9 жовтня.