• Головна
  • Новини
  • «Живе телебачення» транслюватиме з Ватикану Богослужіння в особливі дні Страсного тижня і Великодня...

«Живе телебачення» транслюватиме з Ватикану Богослужіння в особливі дні Страсного тижня і Великодня

10.04.2020, 12:39
«Живе телебачення» транслюватиме з Ватикану Богослужіння в особливі дні Страсного тижня і Великодня - фото 1

«Живе телебачення» буде ретранслювати три особливих Богослужіння за участю Папи Римського Франциска: у п’ятницю, 10 квітня, о 19:00 Літургію Страстей – поклоніння хрестові, о 22:00 – Хресну дорогу перед базилікою Святого Петра; у неділю, 12 квітня, о 13:00 – Благословення місту і світові «Urbi et Orbi»

«Живе телебачення» буде ретранслювати три особливих Богослужіння за участю Папи Римського Франциска: у п’ятницю, 10 квітня, о 19:00 Літургію Страстей – поклоніння хрестові, о 22:00 – Хресну дорогу перед базилікою Святого Петра; у неділю, 12 квітня, о 13:00 – Благословення місту і світові «Urbi et Orbi» (всюди години зазначено за київським часом).

Цьогорічні богослужіння Великого четверга та Великої п’ятниці, як також Пасхальне чування, Великодня Свята Меса та благословення «Urbi et Orbi» відбуватимуться у незвичний спосіб, пише Департамент інформації УГКЦ.

Цьогорічне відзначення Великодня – головної події, що є основою християнської віри, відбуватиметься в обставинах, що не дають вірним можливості фізично брати участь у Богослужіннях. Однак саме під час цьогорічних Великодніх свят величезна кількість глядачів у всьому світі єднатиметься в молитві з Наступником святого Петра через засоби комунікації.

Як зазначає www.vaticannews.va, у Велику п’ятницю за григоріанським календарем молитовних моментів буде два. Першим є Богослужіння Страстей Господніх і адорація святого хреста, що розпочнеться о 19:00. Проповідь, як звичайно, виголосить проповідник Папського дому о. Раньєро Канталамесса.

Пізно ввечері, о 22:00, на площі Святого Петра відбудеться Хресна дорога. Стації-зупинки будуть облаштовані вздовж колонади. Хрест нестимуть представники в’язниці «Due Palazzi» з Падуї, де були підготовані цьогорічні роздуми, та лікарі й молодший медперсонал Ватиканського фонду медичної допомоги, представляючи тих, які на передовій боротьби з пандемією й допомоги хворим.

У неділю о 13:00 «Живе ТБ» буде транслювати Великоднє послання Папи Франциска та його благословення «Urbi et Orbi». Це відбудеться після Святої Меси в Неділю Пасхи, яку Папа Франциск відслужить на катедральному престолі базиліки Святого Петра о 12:00.

Прямий ефір можна буде переглянути на каналі «Живого ТБ» в мережі YouTube або сторінці «Живого ТБ» у Facebook. Синхронний переклад у студії «Живого ТБ» буде здійснювати о. Віталій Храбатин, референт Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.