• Головна
  • Новини
  • У ПЦУ назвали альтернативи зрубаним ялинкам і дали поради на свята...

У ПЦУ назвали альтернативи зрубаним ялинкам і дали поради на свята

23.12.2019, 11:45
У Православній Церкві України закликали відмовитися від зрубаних ялинок і порадили українцям готуватися до свят духовно. Про це пресслужба ПЦУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У Православній Церкві України закликали відмовитися від зрубаних ялинок і порадили українцям готуватися до свят духовно. Про це пресслужба ПЦУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Ялинка, як і будь-яке інше дерево, рослина чи тварина, є тим Божим творінням, яке разом із людиною радіє події Різдва», — нагошують у ПЦУ.

У церкві назвали альтернативи зрубаним ялинкам: «Найперше, це прикрашання живої ялинки, що росте на подвір’ї, або придбання ялинки у горщику […] По-друге, це композиція з хвойних гілок, які можна зв’язати у форму ялинки: обламування лапника (гілок сосен чи ялин) не шкодить лісу, а його подальша переробка є непоганим екологічним рішенням. Цікавим і креативним варіантом може стати імпровізоване новорічне дерево з усього, що є під рукою в домі».

В ПЦУ закликають ставити штучну ялинку, бо вона може слугувати новорічною окрасою ще зо два десятки років, але при цьому просять памʼятати про правильну утилізацію: «Інакше штучні ялинки, що виготовляються з суміші полівінілхлориду та металу, розкладатимуться у природному середовищі кількасот років. Сьогодні Україна вже рухається в бік цивілізованих країн у питанні сортування та переробки сміття, а тому, попередньо відділивши пластик від металу, можна здавати штучні ялинки на утилізацію шляхом високотемпературного спалення».

Вірян ПЦУ закликає підготуватися до свята духовно: «Чи підготувалися ви насамперед духовно до цього свята: дотримувались посту, примирилися з ближніми, у сповіді щиро покаялися в гріхах, прикрасили себе добрими вчинками, милосердям та любов’ю? Адже Різдво Христове — це набагато більше, аніж зовнішньо створений святковий настрій».