• Головна
  • Новини
  • У Луцьку віряни ПЦУ ініціювали збір підписів за святкування Різдва 25 грудня...

У Луцьку віряни ПЦУ ініціювали збір підписів за святкування Різдва 25 грудня

14.11.2019, 10:51
У Луцьку віряни ПЦУ ініціювали збір підписів за святкування Різдва 25 грудня - фото 1
Віряни луцьких релігійних громад звертаються до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням почати робити кроки для того, аби відійти від традиції святкувати Різдво 7 січня.

Віряни луцьких релігійних громад звертаються до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з проханням почати робити кроки для того, аби відійти від традиції святкувати Різдво 7 січня. 

Відповідний лист із підписами, які ще продовжують збирати, прихожани церков надіслали у редакцію Інформаційного агентства ВолиньPost

top-photo.jpg

У листі-зверненні, зокрема, йде мова про те, що чимало українців вже вирішили «перенести» святкування Різдва Христового на 25 грудня, мотивуючи це бажанням повернути чільне місце Різдву у зимових святкуваннях замість «новорічної ейфорії», яка залишилася у спадок від радянського режиму. 

Автори звернення зауважують, що 25 грудня – це не тільки католицьке Різдво, а загальнохристиянське. 

«Ми не відкидаємо святкування Різдва 7 січня і в жодному разі не виступаємо проти старостильної традиції та тих, хто її дотримується. Але просимо Вашого благословення розпочати різдвяний піст 14 листопада, щоб, не порушуючи церковного уставу, святкувати Різдво Христове згідно з правилами та традиціями Православної Церкви саме 25 грудня, як це і прописано в кожному православному календарі та місяцеслові», – йдеться у листі. 

До того ж, віряни ПЦУ просять митрополита Михаїла звершити різдвяне богослужіння 25 грудня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. 

Відомо, що лист вже підписали прихожани храму Рівноапостольного князя Володимира, церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці та інші віряни. Збір підписів триває. 

Нагадаємо, минулоріч митрополит Михаїл у розмові з журналістами зауважив, що у цьому питанні зважатиме на думку релігійної громади