• Головна
  • Новини
  • У Томосі не буде вказано, коли українцям святкувати Різдво, - речник УПЦ КП...

У Томосі не буде вказано, коли українцям святкувати Різдво, - речник УПЦ КП

11.11.2018, 10:27
У Томосі не буде вказано, коли українцям святкувати Різдво, - речник УПЦ КП - фото 1
Російські ЗМІ без наведення доказів чи посилань, поширювали неправдиві чутки про “новий стиль” церковного календаря єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Російські ЗМІ без наведення доказів чи посилань поширювали неправдиві чутки про “новий стиль” церковного календаря єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Української Православної Церкви Київського Патріархату, архиєпископ Євстратій Зоря, передає УНН.

“Цілком очевидно, що це є інформаційна диверсія, яка напередодні важливих подій повинна посіяти суперечки та недовіру серед православних в Україні. Адже відомо, що ідея переходу на новий стиль має не лише прихильників, але і численних переконаних опонентів”, — написав архиєпископ.

Речник УПЦ КП зауважив, що в минулому низка прикладів адміністративного впровадження нового стилю приводила до поділу в Церквах, навіть до розколів, що тривають десятиліттями.

“Тож цілком офіційно хочу повідомити, що питання переходу на новий календар не порушується і не розглядається у процесі об‘єднання та у зв‘язку з наданням Томосу. Кожна автокефальна Церква самостійно вирішує календарне питання, і жодних приписів чи вимог щодо цього в Томосах, які надавалися Вселенським Патріархатом у ХХ ст., не встановлювалося”, — підкреслив він.

На думку речника УПЦ КП, дезінформацію та “фейки” поширює Москва.

“Поширення інформації про нібито впровадження у зв‘язку з наданням Томосу "нового стилю" — є лише інформаційною провокацією з московським корінням”, — вважає архиєпископ.

Він нагадав, що минулого року законом України 25 грудня було визнане святковим днем, і всі, хто бажають святкувати цього дня згідно зі своїми переконаннями, мають можливість робити це, а питання Томосу та автокефалії з цим не пов‘язане.