• Головна
  • Новини
  • Предстоятелі Українських Церков вітають вірян із Великоднем...

Предстоятелі Українських Церков вітають вірян із Великоднем

08.04.2018, 09:38
Предстоятелі Українських Церков вітають вірян із Великоднем - фото 1
Напередодні Воскресіння Христового за Юліанським календарем Предстоятелі та єпископи Українських Церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями, присвяченими цьому світлому празнику.

Напередодні Воскресіння Христового за Юліанським календарем Предстоятелі та єпископи Українських Церков звернулися до вірян і духовенства з посланнями, присвяченими цьому світлому празнику.

«Своїм воскресінням Христос дає нам силу для боротьби з гріхом. Він воскрешає наші душі і надихає нас на самовіддане служіння своєму народу, своїй державі в ім’я любові до Бога і людини. Воскресіння Христове дає нам надію, що Христос Спаситель, Який подолав смерть, має владу і над нашими бідами, скорботами і труднощами. Він попускає кризи в людському суспільстві, війни між народами; Він і припиняє їх, але для цього треба навернутися до Бога всім серцем, усім своїм життям. Він хоче, щоб усі люди увірували в Нього, змінили свій неправедний спосіб життя і ввійшли у вічне життя для блаженства.

У ці радісні пасхальні дні сердечно вітаю вас, преосвященні архіпастирі, боголюбиві пастирі, чесні ченці і черниці, улюблені браття і сестри, зі святом Воскресіння Христового. Вітаю з Пасхою Христовою Президента України Петра Порошенка, Верховну Раду, Український уряд, наших славних захисників – Збройні сили України, які не шкодують свого життя з любові до своєї Батьківщини. Вітаю з найбільшим християнським святом весь український народ і всіх українців, які перебувають за межами України на всіх континентах, але люблять Україну і допомагають їй», - вітає Патріарх УПЦ КП Філарет (Денисенко).


Патріарх Святослав (Шевчук)«Сьогодні сам Господь нас потішає – перемінює наш смуток на радість, як це сталося із жінками-мироносицями. Вони йшли до Господнього гробу плачучи, а повернулися сповнені істинною радістю в Бозі. Ішли в темряві безнадії, а отримали світло Воскреслого і звістили апостолам й усьому світові, що Христос воістину воскрес. Нехай перемінить нас це «чудо, чудо всіх чудес», а через нас - наше суспільство і країну, хоч би де ми жили.

Дорогі в Христі браття і сестри! Хай перемога Ісуса Христа над смертю і злом розвіє наші сумніви та відновить у наших серцях надію і радість. Усім вам, в Україні й на поселеннях сущим, засилаю свої сердечні вітання разом із щирими молитвами. Усім військовим та їхнім сім’ям, усім переселенцям, усім, що плачуть на окупованих територіях і в Криму, усім полоненим і ув’язненим сумління свого ради і ради любові до України, усім хворим і стражденним, тим, що на далеких заробітках за кордоном, - кожному з вас зичу передусім радості Божої! Щиро бажаю вам благословенних Великодніх свят, смачного свяченого яйця та світлої пасхальної радості!

Благодать воскреслого Господа нашого Ісуса Христа, любов Бога Отця і причастя Святого Духа нехай буде з усіма вами!№, - зазначає Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) у Великодньому посланнні.

 

«Сьогодні ми, дорогі брати і сестри, живемо у світі, який знає Христа, знає про Його преславне Воскресіння, але, на жаль, не у всіх нас зерно істини про Христове Воскресіння приносить спасительні плоди, тому що для цього треба мужньо і наполегливо обробляти землю свого серця і очищати від гріха. Деякі з нас або відкладають цей труд на пізніше, або зовсім не хочуть цього робити, не хочуть боротися проти особистого гріха. Ми не хочемо себе утруждати і примушувати відвертатись від неправди, від особистої гордині, яка нещадно нищить нас. Ми безвольно пливемо по течії знівеченого людською гординею мирського життя і намагаємось будувати своє щастя не на Заповідях Христових, а на своїх земних здобутках, успіхах і удачах, забуваючи про те, що на цьому щастя не збудуєш.

Якщо людина запанує над усім світом і заволодіє усіма скарбами його, то вона не буде щасливою, якщо душа її не буде очищена від гріхів. Людина не може бути щасливою, якщо вона не буде молитовно пити живу воду із Божественного Джерела життя.

Пам’ятаймо про це, дорогі брати і сестри, і будьмо уважними до свого спасіння. Нехай в нашому піклуванні про життя з Богом, про наше духовне щастя кожен наш день буде для нас, як останній... Ще раз поздоровляю усіх Вас, дорогі брати і сестри, зі світлим празником преславного Воскресіння Христового, з Великим Днем Христової Пасхи! Бажаю усім здоров’я, щастя, спасіння і Божого благословіння», - пише у своєму Пасхальному привітанні Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський).

 

«Шановна у Христі паство Христова! Четвертий рік немає миру на нашій землі, тому що триває війна. Стараймось щирою щоденною молитвою звертатися до Воскреслого Господа, змінюючи своє щоденне життя. Якщо Господь бачитиме ці зміни в житті кожного з нас, Він подасть Своє благословення для перемоги у цій війні, а також благословенний мир. Отож, побожні християни, виконуймо святий закон нашого Спасителя, щоб стати причасниками Його благодатного миру, принесеного Ним на землю: «Мир великий для тих, хто любить закон Твій…» (Пс. 118:165). Без справедливого щоденного нашого життя не можливо отримати цей мир. У сьогоднішній час ми багато разів чуємо гасла: «За нами правда», «Ми переможемо», але якщо ця правда буде лише на словах, а не у повсякденному житті кожного українця, напевно, від Господа нічого отримати так і не зможемо.

Шановні у Христі брати й сестри! Закликаю Вас до щоденної щирої молитви за мир на нашій землі, за якнайшвидше закінчення війни та за наших українських військових, щоб Господь допоміг їм і надалі захищати нашу українську землю, Україну та всіх українців.

Ваші Високопреосвященства та Преосвященства, всечесні отці, монахи та монахині, брати і сестри! Щиросердечно вітаю всіх Вас зі Світлим Христовим Воскресінням. Бажаю Вам духовної радості та спокою на нашій багатостраждальній від війни українській землі. Нехай Воскреслий Христос благословить усіх нас, нашу державу Україну, нашу владу та всіх захисників єдністю, добробутом та своїм небесним миром.

Веселих і радісних Вам свят!», - бажає Предстоятель УАПЦ Макарій (Малетич).

 

«Сердечно вітаю Вас зі світлим та радісним святом – святом Христового воскресіння!

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

Воскресіння Христа продемонструвало всьому людству і на всі віки потужну силу Божої Правди – бо вона вічна, Любові – бо вона безсмертна, Життя – бо воно сильніше смерті, як написано: «Яка безмірна велич Його сили, яку виявив Він у Христі, воскресивши із мертвих Його, і посадив на небі праворуч Себе» (Єф. 1:20).

Центральною темою проповідей апостолів була тема воскресіння Христа і, як результат Його подвигу – наше воскресіння з Ним.

Бажаю Вам довірятись Воскреслому, любити, і всім серцем служити Йому, щоб для нас збулося Слово Христове «… щоби там де Я і вони були зі Мною…» (Ів.17:24).

ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!», - привітав старший єпископ УЦХВЄ Михайло Паночко.