• Головна
  • Новини
  • В Запоріжжі вперше відкрили міжконфесійне „Релігійне містечко”...

В Запоріжжі вперше відкрили міжконфесійне „Релігійне містечко”

20.12.2016, 15:47
В Запоріжжі вперше відкрили міжконфесійне „Релігійне містечко” - фото 1

У день Святого Миколая, 19 грудня, на головній площі Запоріжжя — Фестивальній – відкрилася головна новорічна ялинка та розпочався ІІ обласний Новорічно-різдвяний фестиваль. Особливою родзинкою стало встановлення цього року вперше за новітню історію міста релігійного містечка „Різдвяний вертеп”.

У день Святого Миколая, 19 грудня, на головній площі Запоріжжя —  Фестивальній – відкрилася головна новорічна ялинка та розпочався ІІ обласний Новорічно-різдвяний фестиваль. Особливою родзинкою стало встановлення цього року вперше за новітню історію міста релігійного містечка „Різдвяний вертеп”.

Відкриття Новорічно-різдвяного фестивалю у Запоріжжі

На святково прикрашеній площі виокремлено кілька тематичних локацій: розважитися можна у парку атракціонів, почастуватися – у торгівельних рядах, придбати сувеніри та веселі подарунки – у народних майстрів. А дізнатися про духовне наповнення Різдва – у релігійному містечку. Його роботу підготували та забезпечили спільними зусиллями різні релігійні громади Запоріжжя, об’єднанні у Духовній Раді християнських церков Запоріжжя та за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації.

Різдвяне містечко

«Спільними зусиллями нам вдалося зробити красиву інсталяцію, — розповіла кореспонденту РІСУ координатор багатьох спільних релігійних заходів, представниця церкви „Сіон” Тетяна Ярмощук. – Встановлено яскраве панно, у народному стилі зроблено вертеп із сіном, встановлено шопку з фігурами Маляти Ісуса, Діви Марії та святого Йосипа з ягнятами, які світяться.  У двох дерев’яних будиночках постійно чергуватимуть представники різних релігійних громад, складено графік, щоб всім вистачило часу привітати запоріжців. В перший же день фестивалю ми пригощали запоріжців гарячим чаєм з пряниками, проводили тематичні ігри, кожен міг отримати привітання із цитатою з Біблії».

Різдвяне містечко

Творчі колективи області  на великій сцені будуть демонструвати свої різдвяні програми, будуть водити вертепи так, як це здавна  робили по запорізьких селах. Релігійні громади мають змогу представити свої програми на великій сцені.

Так, 24 грудня о 15 годині Різдвяну програму презентуватиме Церква Християн Віри Євангельської „Христос є відповідь”.

25 грудня з 15 години Духовна Рада християнських церков готує спільне привітання від керівників запорізьких релігійних громад. Римо-католицька громада в цей день готує святкові привітання з колядками для молоді, а до вертепу завітають живі тварини.

У перший день Нового року, 1 січня, свою різдвяну програму готує Християнська харизматична церква „Джерело життя”.

7 січня о 15 годині відбудеться спільна молитва віруючих, на яку запрошено усі конфесії.

8 січня о 14 годині святкову програму готує Церква „Христос є відповідь”.

14 січня о 15 годині свою різдвяну програму з вертепом покаже Церква Християн Віри Євангельської „Слово життя”. 

15 січня о 14 годині свій вертеп покаже „Церква „Міжнародний центр Євангелія”.

«Велике свято, яке триватиме цілий місяць ми змогли підготувати тільки завдяки спільній роботі обласної та міської влади, творчих колективів, релігійних громад, — зазначив на брифінгу перед початком фестивалю директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької ОДА Владислав Мороко. — Обласний Новорічно-різдвяний фестиваль, який проходить вже вдруге, популяризує кращі національні традиції, звичаї й обряди, дозволяє організувати змістовне дозвілля мешканців та гостей міста, створює святкову атмосферу, нагадує про духовну сутність Різдва».