• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск омив ноги мусульманам, православним, католикам та індусу...

Папа Франциск омив ноги мусульманам, православним, католикам та індусу

25.03.2016, 10:44
Папа Франциск омив ноги мусульманам, православним, католикам та індусу - фото 1

Папа Франциск 24 березня відслужив месу в Центрі прийому біженців (Centro di Accoglienza per Richiedenti Asilo) у передмісті Риму, де зараз перебувають близько 900 біженців, переважно мусульмани. У ході меси понтифік здійснив обряд обмивання ніг одинадцяти мігрантам: 4 католикам з Нігерії, 3 жінкам з Еритреї, які представляють Коптську Православну Церкву, 3 мусульманам з Сирії, Пакистану і Малі і одному індусу.

350950.jpg-nnn.jpgПапа Франциск 24 березня відслужив месу в Центрі прийому біженців (Centro di Accoglienza per Richiedenti Asilo) у передмісті Риму, де зараз перебувають близько 900 біженців, переважно мусульмани.

Під час Меси понтифік здійснив обряд омивання ніг одинадцяти мігрантам: 4 католикам з Нігерії, 3 жінкам з Еритреї, які представляють Коптську Православну Церкву, 3 мусульманам з Сирії, Пакистану і Малі і одному індусу.

Про це повідомляє Радіо Ватикан.

У четвер римо-католики світу згадують події Таємної Вечері, на якій Христос встановив Таїнство Євхаристії.

На згадку про цю подію в усіх римо-католицьких храмах цього дня здійснюється обряд омивання ніг - священик, головуючий на Месі, омиває ноги 12 парафіянам.

Щорічно Папа Франциск проводить такий обряд. Як правило, для його проведення він вибирає лікарні або в'язниці. Безпосередньо перед обрядом Папа пояснює віруючим його значення, відштовхуючись від того ж євангельського тексту.