Порошенка просять зробити 25 грудня вихідним днем

30.12.2015, 10:14
На сайті Президента України 28 грудня з’явилася петиція щодо вшанування Різдва Христового в Україні 25 грудня і 7 січня.

На сайті Президента 28 грудня України з’явилася петиція щодо вшанування Різдва Христового в Україні 25 грудня і 7 січня.

Її автор - Дудченко Андрій Володимирович наводить низку аргументів на користь того, що день, коли більшість християн світу святкують Різдво, має бути вихідним.

«По-перше, це дасть можливість частині християн України (католикам і протестантам), а також гостям України з інших країн світу, гідно відсвяткувати цей день, презентуючи власні традиції.

По-друге, це надасть можливість православним, греко-католикам і протестантам України, не відкидаючи власних традицій, започаткувати богослужбове і культурне вшанування Різдва Христового разом з християнами власних конфесій, які дотримуються нового стилю.

По-третє, це дасть можливість закладам культури та ЗМІ наповнити цей день радістю святкування та надасть додатковий сенс вже сформованій традиції запалювати ялинки та відкривати різдвяні ярмарки у грудні», - зазначає автор петиції.

«Це рішення не має відміняти Різдва Христового як державного свята і вихідного дня 7 січня. Навпаки, це рішення дасть можливість християнам різних конфесій і цілого світу, не відкидаючи власних традицій, відчути себе частиною світової християнської спільноти.

А також продовжить вже існуючі новорічні традиції українців, які вже святкують і Новий рік, і Старий Новий рік. Відтепер ми матимемо разом зі Старим Різдвом і Нове Різдво», - наголошує Андрій Дудченко.