• Головна
  • Новини
  • В Запоріжжі християнські конфесії поєдналися для святкування Різдва...

В Запоріжжі християнські конфесії поєдналися для святкування Різдва

24.12.2015, 15:27
В Запоріжжі християнські конфесії поєдналися для святкування Різдва - фото 1

У Запоріжжі святкові заходи з нагоди Різдва Христового поєднали кілька конфесій. За ініціативою Духовної Ради християнських церков Запоріжжя та за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації на головній площі міста - Фестивальній – пройде фестиваль з нагоди Різдва Христового.

exklusiv.gifУ Запоріжжі святкові заходи з нагоди Різдва Христового поєднали кілька конфесій. За ініціативою Духовної Ради християнських церков Запоріжжя та за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації на головній площі міста  - Фестивальній – пройде фестиваль з нагоди Різдва Христового.

Протягом цілого місяця представники християнських конфесій будуть молитися за Україну та відзначати світле свято – народження Ісуса Христа.

З нагоди свята пройшла спільна прес-конференція керівників та представників різних конфесій, на якій запоріжців привітали із Різдвом.

Запоріжжя.jpeg

Генеральний вікарій, єпископ Харьківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької Церкви в Україні Ян Собіло наголосив, що Різдво – свято духовне, і Україна має нагоду поєднатися під час святкування.

Екзарх Донецький Української Греко-Католицької Церкви владика Степан  розповів про традиції святкування та побажав всім відзначити свято безгрішно та з любов’ю до ближніх.

Едуард Петров, перший заступник старшого пресвітера обласного об’єднання Євангельських християн—баптистів у Запорізькій області побажав запоріжцям зберігати те мирне ставлення до всіх релігій, яке є зараз. 

Андрій Лисенко, заступник пресвітера Об’єднання Церков християн вірі Євангельської п’ятидесятників Запорізької області сказав, що традиції в церков різні, а Різдво - єдине для всіх.       

                                                                                                                                                                                                 Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко завірив, що обласна та міська влада завжди буде коректно та з повагою ставитися до всіх релігій, церков та конфесій та повідомив: "25 грудня у Запоріжжі римо-католицька громада відзначатиме католицьке Різдво, а 7 січня  запланована спільна молитва всіх християнських конфесій". Про це повідомила РІСУ Олена Піддубна.