• Головна
  • Новини
  • Сьогодні ввечері Благодатний Вогонь буде доставлений в Україну...

Сьогодні ввечері Благодатний Вогонь буде доставлений в Україну

11.04.2015, 19:07
Сьогодні ввечері Благодатний Вогонь буде доставлений в Україну - фото 1
Тисячі паломників з різних країн світу зібралися в Храмі Гробу Господнього в Старому місті Єрусалиму 11 квітня на церемонію сходження Благодатного вогню. Вулиці, що ведуть до храму, були переповнені людьми.

Вогонь.jpgТисячі паломників з різних країн світу зібралися в Храмі Гробу Господнього в Старому місті Єрусалиму 11 квітня на церемонію сходження Благодатного вогню. Вулиці, що ведуть до храму, були переповнені людьми.

Патріарх Єрусалимський Теофіл III передав вогонь, що  зійшов, присутнім у храмі віруючим – представникам делегацій з різних країн світу.

Перед тим як Патріарх Єрусалиму Теофіл в одному підряснику увійшов до Кувуклію (саме священне місце — каплицю над кам’яним ложем Гробу Господнього в однойменному єрусалимському храмі), де молився про сходження Благодатного вогню, всі свічки і світильники в храмі були погашені. За давнім церемоніалом, перед входом в Кувуклію вбрання Патріарха Теофіла III і сама каплиця були ретельно оглянуті на предмет наявності будь-яких засобів для штучного отримання вогню.

Очікування вогню після того, як Патріарх Єрусалимський зайшов до каплиці, триває завжди різний час, але останні роки, як правило, не більше півгодини.

Сьогодні ввечері Благодатний Вогонь буде доставлений в Україну.

Орієнтовний час прибуття офіційної делегації в аеропорт "Бориспіль" –  з 19.30 до 20.00, передає УНН.

За традицією, в залі офіційних делегацій будуть присутні священнослужителі, яким буде переданий Благодатний Вогонь для поширення Україною.