Фестиваль вертепів у Львові зібрав понад 10 тисяч гостей

15.01.2015, 13:38
Фестиваль вертепів у Львові зібрав понад 10 тисяч гостей - фото 1
У Львові підбивають проміжні здобутки Шостого Різдвяного Ярмарку, котрий триватиме до 19 січня.

У Львові підбивають проміжні здобутки Шостого Різдвяного Ярмарку, котрий триватиме до 19 січня. Зокрема, учасники Фестивалю «Спалах різдвяної звізди-2015» влаштували яскраве вертепне дійство, котре привернуло увагу понад 10 тисяч відвідувачів, повідомляє Рrostir.museum.

вертепи.jpg

Святкову  програму на ярмарковій сцені біля головної ялинки Львова розпочала зустріч ходи звіздарів і презентація вертепних виробів від народних майстрів. Фестиваль вертепів продовжили колядування, виступи фольклорних колективів міста та естрадних виконавців. Особливою ж окрасою Шостого Різдвяного Ярмарку цьогоріч стала унікальна дерев’яна шопка авторства львівського музики та скульптора Антона Лубія.

До Ходи звіздарів долучилися сотні львів’ян та туристів, охочих пройтися у сяйві різдвяних красунь, які щороку спалахують новим змістом, новими ідеями, аби прославити Народженого Бога. Головна звізда фестивалю називалася «Небесна сотня». Львівські майстри створили її у пам’ять про героїв Майдану, оздобивши конструкцію сотнями свічок та кольорами блакиті. У центрі звізди – глобус, як свідчення, що слава про українських героїв облетіла цілий світ.

вертепи_2.jpg

«Зустріч Святкової ходи звіздарів, і загалом підтримка фестивалю «Спалах різдвяної звізди», а також проведення Фестивалю вертепів вже стали для Різдвяного Ярмарку доброю традицією. На свята до Львова приїжджають багато гостей з інших міст і країн, щоб познайомитися ближче із нашими звичаями. Львів’яни приходять до центру, щоб заколядувати разом. Минулого року ми започаткували проведення спільної коляди, коли на Ярмарку одночасно співають безліч людей. Це єднає  та сповнює глибокого, сакрального відчуття свята Різдва Христового», -  зазначив Ігор Фіняк, директор компанії «Львівські Ярмарки».