• Головна
  • Новини
  • У День святого Миколая на головній ялинці України запалять вогні...

У День святого Миколая на головній ялинці України запалять вогні

17.12.2014, 11:37
У День святого Миколая на головній ялинці України запалять вогні - фото 1
Головна новорічна ялинка країни запалить вогні 19 грудня на Софійській площі замість Майдану Незалежності, повідомила директор департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діана Попова.

Ялинка_Софія.jpgГоловна новорічна ялинка країни запалить вогні 19 грудня на Софійській площі замість Майдану Незалежності, повідомила директор департаменту культури Київської міської державної адміністрації Діана Попова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Традиційно новорічні свята починалися з 19 грудня - Дня Святого Миколая, і в цьому році ця традиція буде продовжена - запалювання головної новорічної ялинки країни відбудеться на Софійській площі, біля центру зародження Київської Русі - Софії Київської", - сказала Попова.

За її словами, ялинку засвітить мер Києва Віталій Кличко. "Сподіваємося, звичайно, що буде і Президент України Петро Порошенко", - зазначила директор департаменту.

При цьому вона подякувала мерії Івано-Франківська за подаровану столиці живу ялину.

Новорічні ялинки буде також засвічено і в 10 районах міста.

Також вона зазначила, що цього року в України є можливість започаткувати нові традиції.

"Цього року є шанс почати нову історію і обрати шлях для зміцнення своїх глибинних коренів і традицій. Тому вперше в Києві буде відкрита резиденція Святого Миколая", - сказала Попова.

Резиденція буде відкрита також 19 грудня на території Національного заповідника "Софія Київська" і працюватиме до 19 січня. У дні новорічних і різдвяних свят тут проходитимуть різноманітні заходи, в першу чергу для дітей.

Зокрема, перша леді Марина Порошенко проведе в резиденції 10 "Уроків добра" для дітей, на яких вони будуть вишивати обереги для воїнів АТО.

У резиденції, а також на Софійській площі в новорічні та різдвяні будуть організовані різні конкурси, концерти.