У Києві 17 квітня почнеться фестиваль писанок

08.04.2014, 10:07
У Києві 17 квітня почнеться фестиваль писанок - фото 1
У рамках Великодніх свят у Києві 17 квітня - 5 травня відбудеться театралізовано-мисецький захід “Фестиваль писанок”.

писанки.jpgУ рамках Великодніх свят у Києві 17 квітня - 5 травня відбудеться театралізовано-мисецький захід “Фестиваль писанок”.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міськдержадміністрації, про це під час розширеного засідання колегії КМДА сказала директор Департаменту культури Світлана Зоріна.

Захід буде організовано на території Національного заповідника «Софія Київська». Тут будуть представлені писанки з регіонів України, пройдуть конкурси писанкарства. У відкритті заходу планується участь духовних хорових колективів релігійних організацій столиці. Фестиваль ініційований громадською організацією «Столичні ініціативи».

За інформацією Зоріної, у Києві з нагоди Великодніх свят передбачена низка інших культурно-мистецьких заходів і духовно-просвітницьких заходів. 

Зокрема релігійною громадою Римо-Католицької цЦркви Святого Олександра буде організовано духовні піснеспіви у парку Тараса Шевченка. 

Українська Греко-Католицька Церква планує провести на Софійській площі традиційні гаївки, у яких візьмуть участь духовні хорові колективи, катехитичні школи, молодіжні організації.

Проведення тематичних святкових заходів ще обговорюється з релігійними організаціями. 

Зоріна зауважила, що в усіх районах Києва християнські організації спільно з райдержадміністраціями організовують святкові заходи. Проводитимуться тематичні зустрічі з дітьми із малозабезпечених сімей.