Мусульмани Києва святкують Курбан-байрам

16.10.2013, 11:33
Мусульмани Києва святкують Курбан-байрам - фото 1
15 жовтня ( 10 Зуль - хіджа ) у Київській соборній мечеті « Ар -Рахма» понад 3000 мусульман різних національностей зібралися відзначити велике свято Курбан-байрам.

exklusiv.gif15 жовтня ( 10 Зуль - хіджа ) у Київській соборній мечеті « Ар -Рахма » понад 3000 мусульман різних національностей зібралися відзначити велике свято Курбан-байрам.

Після святкового намазу і проповіді Муфтій України шейх Ахмед Тамім привітав мусульман з цим святом. Також він закликав всіх виконувати веління Творця, бути добрими один до одного і прикладати свої зусилля для зміцнення згуртованості багатонаціонального українського суспільства.

Курбан-Байрам_1.JPG

Представники дипломатичного корпусу мусульманських та арабських країн, національних діаспор і земляцтв привітали шейха Ахмеда Таміма зі святом і подякували за велику роботу в справі поширення добра.

Спеціально до свята Жіночий комітет при ДУМУ організував ярмарок, де всі бажаючі могли придбати східні солодощі, товари з мусульманською символікою, ісламську літературу та багато іншого.

Також було організовано відвідування кладовища, щоб мусульмани змогли прочитати Ду'а померлим рідним і близьким.

Курбан-Байрам2.JPG

У цей святковий день бідним роздавали милостиню, мусульмани дарували один одному подарунки і роздавали курбан. По закінченню святкових заходів студенти з туркменської діаспори організували святковий обід.

Курбан-Байрам3.JPG

Курбан-байрам – символ об'єднання віруючих незалежно від їх національності та соціального становища. Саме це свято більше за інших визначає суть релігії Іслам, оскільки значення слова «Іслам» – це покірність Одному – Єдиному Богу з визнанням Його Законів.