• Головна
  • Новини
  • У Севастополі обіцяють масштабно відзначити День хрещення Київської Русі...

У Севастополі обіцяють масштабно відзначити День хрещення Київської Русі

13.02.2013, 14:48
У Севастополі обіцяють масштабно відзначити День хрещення Київської Русі - фото 1
До 1025-річчя хрещення Русі у Севастополі місцева влада з представниками УПЦ (МП) має намір провести низьку заходів.

Херсонес.jpgДо 1025-річчя хрещення Русі у Севастополі місцева влада з представниками УПЦ (МП) має намір провести низьку заходів, серед яких фестиваль духовної музики, видання «Енциклопедичного довідника з історії Християнства на Херсонесі Таврійському», готується альбом, присвячений севастопольським храмам і монастирям, а також буклети. Апофеозом свята стане встановлення найбільшого у Криму Дзвону вагою майже 13 тон.

25 січня Президент України Віктор Янукович провів нараду з членами Організаційного комітету з підготовки та відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі. За даними прес-служби міської держадміністрації, до складу оргкомітету включено і голову Севастопольської державної адміністрації. Як відомо, у Херсонесі знаходиться кафедральний Свято-Володимирський собор, який було збудовано наприкінці 19- століття на місці, де за легендою прийняв хрещення князь Володимир.

За словами ініціаторів святкувань, у 2013 році будуть організовані: 3-й фестиваль духовної музики «Корсунь-2013», державний архів Севастополя готує доповіді для участі в міжнародних наукових релігійних конференціях, на квітнень-травень 2013 року в міському художньому музеї запланована виставка «Володимирський Собор. Історія. Відродження».

Також у липні 2013 року за сприяння ЗАТ «Донецьксталь» (власники якого є одними з жертводавців УПЦ (МП)) з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі на території Національного заповідника «Херсонес Таврійський» мають намір встановити дзвін вагою 13 тонн на честь Святого князя Володимира. На ньому буде напис: «Сей колокол отлит в честь 1025-летия Крещения Руси благодарными потомками святого равноапостольного князя Владимира». Про це РІСУ повідомив Олег Савченко.