• Головна
  • Новини
  • У Національній опері України відбулась ювілейна митрополича ялинка «Різдвяний вертеп»...

У Національній опері України відбулась ювілейна митрополича ялинка «Різдвяний вертеп»

09.01.2013, 09:52
У Національній опері України відбулась ювілейна митрополича ялинка «Різдвяний вертеп» - фото 1
7 січня, у день Різдва Христового, у Національній опері Україні відбулося дитяче благодійне свято «Різдвяний вертеп-2013». Свято відвідали діти з дитячих будинків та шкіл-інтернатів Києва та Київської області.

Ялинка.JPG7 січня, у день Різдва Христового, у Національній опері Україні відбулося дитяче благодійне свято «Різдвяний вертеп-2013». Свято відвідали діти з дитячих будинків та шкіл-інтернатів Києва та Київської області, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

«Різдвяний вертеп» – це традиційне різдвяне дитяче свято, яке відбувається під патронатом Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира і проводиться вже десятий рік поспіль.

Ялинка_2.JPGОрганізатором свята став Синодальний відділ УПЦ (МП) у справах молоді за підтримки народного депутата України Андрія Деркача.

Разом з Митрополитом Володимиром участь у заході взяли: секретар Предстоятеля УПЦ архиєпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, голова Синодального відділу у справах молоді єпископ Обухівський Іона, голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент.

Урочистий захід відкрив Предстоятель Української Православної Церкви, який у своєму слові, зокрема, привітав дітей з різдвяними і новорічними святами:

«Нині у городі Давидовому народився Христос - Спаситель світу і радість ця переходить від покоління в покоління. Ангели сповістили цю радість людям у Віфлеємі, ангели сповіщають нам цю радість протягом всього нашого життя, допомагаючи нам бути чесними і побожними. Я сердечно вітаю всіх вас, а перш за все діток, які тут зібралися традиційно. Нехай Господь благословить нашу країну, нашу Церкву і кожного з вас, хто прийшов сюди, Своєю благодаттю та допомагає у вашому житті, у вихованні, навчанні, збереженні миру та доброму відношенні один до одного», – зазначив Митрополит.

Також присутніх привітав заступник Міністра культури України Юрій Богуцький.

Протягом свята гості почули різдвяні колядки у виконанні відомих артистів і художніх колективів України, та отримали солодкі подарунки від Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

Перед початком заходу Митрополит Володимир  вручив організаторам та учасникам ялинки благословенні грамоти.