У Дрогобичі найбільша гаївка в Україні зібрала 5583 людини

18.04.2012, 11:54
У Дрогобичі найбільша гаївка в Україні зібрала 5583 людини - фото 1
До проведення мега-гаївки було залучено понад 200 волонтерів.

За ініціативою молоді 17 квітня у Дрогобичі відбулася найбільша гаївка в Україні.  Про це повідомляє ІА ZIK.

Кривий танець, довжиною приблизно 3 кілометри – від найстарішого храму Юра, що на вул. Солоний Ставок, через центр міста до пам’ятки архітектури Шпихліра на вул. М.Грушевського, зібрав, за підрахунками експертів «Книги рекордів України», 5 583 особи. До речі, експерти брали до уваги протоколи реєстрацій, що не є повним відображенням кількості учасників, які приєднувались до Кривого танцю по дорозі.

Гаївка.jpg

Авторитетна інституція визнала дрогобицьку гаївку рекордом України і нагородила її ініціаторів та організаторів відповідними дипломами. Зі слів одного з експертів, Книга рекордів України рекомендуватиме занести дрогобицьку мега-гаївку до Книги рекордів Гіннеса.

Такої масової гаївки Дрогобич ще не бачив, було враження, неначе усе місто – від найменшого до найстаршого – вийшло на вулиці. Люди співали веснянки, раділи святу.

А розпочиналося дійство на 8 майданчиках, виступали музичні колективи, під їх спів люди водили хороводи. Крім того, на вулицях грали троїсті музики, які також збирали багато охочих послухати народну музику. Усі, хто відзначився при підготовці заходу, мали змогу піднятися на повітряній кулі.

До проведення мега-гаївки було залучено понад 200 волонтерів.

Завершився цей день виступами популярних гуртів «LosColorados» з Тернополя, «Фліт» і «КораЛЛі» з Івано-Франківська, які подарували дрогобичанам прекрасні українські мелодії.

Теги: #Гаївки