• Головна
  • Новини
  • На Великдень Янукович поїде в Лавру, а Тимошенко лишилась без священика...

На Великдень Янукович поїде в Лавру, а Тимошенко лишилась без священика

11.04.2012, 10:17
На Великдень всі політики збираються іти до церкви. Віктор Янукович і Микола Азаров ранок 15 квітня проведуть у Києво-Печерській Лаврі.

На Великдень всі політики збираються іти до церкви. Віктор Янукович і Микола Азаров ранок 15 квітня проведуть у Києво-Печерській Лаврі. Головний рятувальник країни - глава МНС Віктор Балога поїде в Закарпаття, пише "Комсомольская правда в Украине". 

"Віктор Іванович суворо дотримувався посту. Розговлятися буде вдома в колі сім'ї. У нього дуже велика рідня. За святковим столом збереться близько 20 найближчих йому людей", - заявила прес-секретар міністра Юлія Єршова. У колі сім'ї - в Запоріжжі - разговіються і регіонал Ярослав Сухий.  "Всі великі та релігійні свята в нашій сім'ї негласно прийнято відзначати в Запоріжжі. Обов'язково відстоїмо всеношну, освятимо пасхальну корзину в Свято-Олександрівському кафедральному соборі", - зізнався Сухий. А ось інший депутат-регіонал Владислав Лук'янов на батьківщину не поїде, залишиться в Києві. Зізнається, що хоче провідати маму - так справи не пускають.

"Останній раз бачилися на її дні народження - в січні. Мені навіть трохи соромно, що через свою завантаженість приділяю їй мало часу і рідко зустрічаємося. Що стосується Пасхи, то особливих традицій святкування в нашій сім'ї немає. Рідня збирається за одним столом. Вишукувань при сервіруванні столу немає. Все, як у всіх: паску, яйця, ковбаска", - наголосив Лук'янов.

Бютівець Володимир Бондаренко Великдень зустріне у власному етнографічному комплексі "Українське село" під Києвом.

"Як і в попередні роки, буду відзначати з ріднею. Підемо на всеношну в храмовий комплекс Святого Великомученика Димитрія Солунського", - сказав Бондаренко.

Нардеп Андрій Павловський заявив, що на святковому столі будуть переважати овочі та фрукти. М'яса він практично не вживає.

У Качанівській колонії щосили йдуть передсвяткові приготування. Заплановані конкурс майстринь і концерт. А також церковна служба, освячення великодніх кошиків (які можуть передати з волі). Таку службу вже вісім років проводить тут протієрей Володимир Катречко. У всіх цих діях Юлія Тимошенко приймати участь не збирається. "Вона зустрічей зі священиком не просила і бажання сходити до церкви не висловила. У нас навіть ображаються, що вона веде себе дуже відокремлено. Але Юлія Володимирівна не хоче асоціюватися ні з ким із засуджених, вона хоче бути окремо", - повідомили в адміністрації установи. Про це інформує ТСН.