• Головна
  • Новини
  • Глави християнських Церков вітають українців із Великоднем (оновлено)...

Глави християнських Церков вітають українців із Великоднем (оновлено)

15.04.2012, 11:23
Глави християнських Церков вітають українців із Великоднем (оновлено) - фото 1
У часі підготування до Великодніх свят та самого святкування Пасхи Глави Церков звертаються до українців з посланнями, в яких закликають ще раз відкрити для себе Воскреслого Христа.

Володимир-(Сабодан)exklusiv.gif«Ще вчора ми розпиналися і погребалися разом із Христом, і серця наші були сповненні співчуття до Розіп’ятого. А сьогодні ми сповнені радості та тріумфу, бо повстав із мертвих наш Спаситель і Переможець пекла! До цього торжества ми прийшли через співчуття Страстям Господнім, бо «той, хто не став співпричасником у Страстях Христових через покаяння й послух і не зробився співучасником Його смерті, — за словами преподобного Симеона Нового Богослова, — не буде також співучасником у духовному воскресінні й не отримає Святого Духа»…

Святкуючи Світле Христове Воскресіння, ми маємо пам’ятати, що те торжество духу, яке ми отримали, проходячи Великий піст, не повинно закінчитися з приходом Пасхи, але навпаки — ще посилитися і зрости. «Будьмо уважні, — закликає нас преподобний Феодор Студит, — щоб нам провести це свято світло і боголіпно, бо це Пасха — перший і найбільший дар Божого Домобудівництва. За допомогою благоговіння приборкаємо своє тіло так, щоб, хоч і зміниться їжа, не змінився наш духовний стан. У цьому полягає для нас сенс таїнства: померти для світу (тобто гріха) і жити тільки для Бога», - йдеться у Великодньому посланні Митрополита УПЦ (МП) Володимира.

Патріарх Філарет«Воскресіння Христове дарувало нам віру, сильнішу за земні страждання. Воно дає нам силу перемагати їх, бо радість Воскресіння Христового для всіх християн є джерелом світла, миру, любові, мужності й сили.

У ці пасхальні дні сердечно вітаю вас, преосвященні архіпастирі, боголюбиві пастирі, чесне чернецтво, дорогі браття і сестри, зі святом світлого Воскресіння Христового. Поздоровляю з Пасхою Христовою Президента України Віктора Януковича, Український уряд, Верховну Раду, Збройні сили України, всіх християн України і весь український народ. Сердечно вітаю всіх українців у Європі та Азії, в Канаді, в Америці та Австралії.

Нехай оновить воскреслий Господь Ісус Христос наші духовні й тілесні сили на добрі діла для блага нашої Української держави та українського народу.

Нехай Христос Спаситель приведе Українське Православ’я до єдиної Помісної Української Православної Церкви. Йому слава і поклоніння на віки віків», - наголосив Патріарх УПЦ КП Філарет.

Святослав_(Шевчук)«У цьогорічному святкуванні Пасхи Господньої ми, вірні Української Греко-Католицької Церкви, покликані ще і ще раз відкрити для себе воскреслого Христа як непорушного каменя єдності нашого народу. Святкуючи сьогодні перемогу нашого Спасителя над смертю, зруйнуймо світлом Його Воскресіння всі поділи і ворожнечі, видимі й невидимі, які розбивають наше суспільство в його громадському та церковному житті. Божественний Спаситель попереджає нас: «Кожне царство, розділене в собі, запустіє» (Мт. 12, 25).

Воскреслий Христос у своєму тілі подолав протистояння, незгоди і суперечності, які загрожують людині, окремим народам і всьому людству. Він і нашому українському народові прагне принести мир і поєднання. Однак ми мусимо відкрити свої руки, щоб прийняти цей дар із рук воскреслого Спасителя. Відкрити руки означає: позбутися власних амбіцій, самолюбства, користолюбства; поставити добро народу понад власні інтереси чи інтереси політичних партій; бути готовим вийти назустріч ближньому там, де йдеться про загальне благо.

Осяяна світлом Христового воскресіння, віруюча людина не може дивитися на іншу людину через призму ненависті чи помсти, вона готова пробачити навіть ворогові і примиритися з ним. Хто не здатний до прощення, той не зрозумів того великого послання, яке приносить нам Спаситель із гробу – послання єдності та миру», - зазначив у Великодньому привітанні Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук).

Мечислав МокшицькийГлава римо-католиків України Митрополит Мечислав Мокшицький у Великодньому посланні побажав християнам перебувати у невимовному щасті з Ісусом:

«Всім християнам на час Великодніх свят зичу, щоби вже тут на землі через Таїнства, а колись у небі віч-на-віч ми могли перебувати у невимовному щасті із живим Ісусом, який в любові до кожного з нас піддався тортурам і смерті на хресті, а через три дні воскрес із мертвих, даючи таким чином нам прощення гріхів, та, відчиняючи брами небесного Царства. Христос Воскрес! Воістину воскрес!»

Митрополит МефодійМитрополит Київський і всієї України Предстоятель УАПЦ Мефодій у своєму посланні підкреслює, що Православній Церкві нині бракує єдності, але людський гріх не здатний заплямувати осяйний хітон Воскреслого

«Преосвященні владики, всечесні отці, улюблені у Воскреслому Господі брати та сестри! Спостерігаючи за сучасним церковним життям, ми нерідко бачимо різноманітні розділення, нелад та гріх, який парадоксальним чином увійшов до найсвятішого, що лише є в цьому світі • – Христової Церкви. Православній Церкві в Україні сьогодні бракує не лише єдності, але і святості, їй бракує вселенськості, християнського універсалізму, бракує свободи, справжньої соборності. Утім, людський гріх не здатний заплямувати осяйний хітон Воскреслого. І тому Церква, нехай і дещо знесилена гріхами людей, лишається місцем та ситуацією спасіння для кожного з нас, лишається тою найдорожчою перлиною, придбавши яку кожен з нас — спасеться, стане оселею Духу Святого, увійде до осяйного Небесного Царства.

Воскреслий Христос нехай виповнить пасхальною благодаттю серця кожною з нас. Воскрес Христос і воскресне людство! Воскрес Христос і відновиться у повноті Своєї краси Його Церква. Воскрес Христос і воскресне боголюбива Вітчизна наша! Воскрес Христос і воскресне кожен християнин, кожен, кого зібрало на нинішню пасхальну трапезу Божественне Слово у цю осяйну ніч.»

Михайло ПаночкоЗ любов’ю та молитвами звернувся до українців Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України Михайло Паночко:

"Дорогі брати та сестри! Дозвольте щиро та сердечно привітати Вас з великим святом, святом всесвітнього масштабу: ХРИСТОС ВОСКРЕС! ХРИСТОС ВОСКРЕС! ХРИСТОС ВОІСТИНУ ВОСКРЕС! Вже майже 2000 років ця божественна істина проголошується мільярдам людей і це велике щастя, що вона проповідується і в нашому краї, освітлюючи душі Христовою любов’ю. Бажаю всім Вам і керівництву церкви міцно триматися Божих доріг, перемагаючи цей світ вірою у Воскреслого (1Ів. 5:5), щоб усі люди побачили у нас Ісуса Христа і навернулись до Бога Живого. Нехай Дух Святий проявить у Вашій церкві Свою силу і владу, і це буде найбільшим доказом того, що Ви любите і довіряєте Своєму Спасителю та чекаєте Його приходу! «І був Я мертвий, а ось Я Живий на вічні віки». Об‘яв. 1:18."

Леонід Падун"У день Святої Пасхи наші серця сповнені особливою радістю від доброї звістки, яка дарує надію всьому людству на спасіння та вічне життя в Царстві Божому, об'єднує всіх християн Божою любов'ю, милістю та прощенням, примиренням та порозумінням. Великдень - це свято торжества життя над смертю, добра над злом. Через смерть і воскресіння Ісуса Христа та віру в Нього ми маємо відкуплення від гріха і всякого прокляття,  сподіваємось на краще майбутнє для нас і наших дітей. Тож нехай світло Христова Воскресіння осяє ваші серця, наповнить ваші оселі Божою любов'ю, радістю, миром і злагодою! Христос воскрес! Воістину воскрес!" — вітає і бажає Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви Леонід Падун.

У Великодньому посланні Постійної конференцій українських православних єпископів поза межами України (Константинопольський Патріархат) говориться: "З цією новою радістю ми вітаємо всіх Вас розсіяних по цілому світі й в Україні. Нехай Воскреслий Христос завжди буде з вами. Нехай же ж Він буде постійним джерелом нашого єднання і нехай Він провадить нами в нашому спільному майбутті тут на землі й на шляху до вічного життя на небесах". Послання підписала група митрополитів і архиєпископів УПЦ у США, Канаді, Південній Америці і діаспорі.

Варфоломій.jpgУ Великодньому посланні Вселенський Патріарх Варфоломій закликає до благодійності, до проповідування Христа та до наслідування Воскреслого Христа у всіх Його справах. 

«Брати мої і чада мої, возлюблені у Господі, будемо наслідувати Воскреслого Христа у всіх Його справах. Давайте будемо допомагати тим, хто позбавлений засобів до існування і не здатний захистити себе. Розповімо всім тим, хто не знає про Христове Воскресіння, що відтепер смерть скасована, і вони можуть брати участь в Його Воскресінні, віруючи в Христа і слідуючи за Його стопами. Наше воскресіння в силі лише тоді, коли ми несемо його і нашим невіруючим братам заради їх воскресіння. Тільки тоді переможне «Христос Воскрес!" буде спасенно впливати на все людство. Хай буде так".