• Головна
  • Новини
  • Сьогодні Католицька Церква латинської традиції вшановує Велику П’ятницю – спогад про розп’яття і смерть Ісуса Христа...

Сьогодні Католицька Церква латинської традиції вшановує Велику П’ятницю – спогад про розп’яття і смерть Ісуса Христа

06.04.2012, 11:25
Сьогодні Католицька Церква латинської традиції вшановує Велику П’ятницю – спогад про розп’яття і смерть Ісуса Христа - фото 1
У Католицькій Церкві латинського обряду цього дня відправляються «Страждання Христові». Цей день вважається одним із найбільших постів.

Ватикан.jpgСьогодні, 6 квітня 2012 року за григоріянським календарем, католики західної традиції відзначають Велику П'ятницю. Велика П’ятниця – це день, у якому згадується розп’яття і смерть Ісуса Христа, який віддав життя за спасіння усього людського роду. Цей день вважається одним із найбільших постів.

У Католицькій Церкві латинського обряду цього дня відправляються «Страждання Христові». Це богослуження зосереджене на адорації, поклонінню Святому Хрестові та роздумуванні над стражданнями Ісуса Христа.

За повідомленням Радіо Ватикану, о 17:00 римського часу Папа Бенедикт XVI очолить цю відправу у ватиканській базиліці святого апостола Петра.

Особливою нагодою, щоб роздумувати над Христовими стражданнями і смертю є Хресна дорога. О  21:15 римського часу розпочнеться традиційна «Хресна дорога», що проходить ярусами Колізею, яку очолить Папа Бенедикт XVI. 

Цього року з доручення Папи роздумування приготували Даніло та Анна-Марія Дзандзуккі, що стоять біля витоків руху «Нові родини», заснованого 1967 року К’ярою Любік. Цей рух, що має тепер понад 800 тисяч членів в усіх країнах світу, діє в рамках Руху Фоколярів, засновницею якого є святої пам’яті К’яра Любік. Даніло та Анна-Марія Дзандзуккі відзначають 59 років подружнього життя, у них 5 дітей і 12 внуків. Данілові 92 роки, а Анні-Марії – 83. До 2008 року вони очолювали рух «Нові родини» і досі є дуже активними у церковному житті. Вони є авторами численних публікацій та ряду книжок.

Темою роздумів, написаних відповідно до традиційних 14 стацій «Хресної Дороги», буде сім’я.