• Головна
  • Новини
  • Мусульман Криму закликали ігнорувати день святого Валентина...

Мусульман Криму закликали ігнорувати день святого Валентина

14.02.2012, 13:48
Мусульман Криму закликали ігнорувати день святого Валентина - фото 1
Духовне управління мусульман Криму (ДУМК) виступає проти святкування мусульманами дня святого Валентина.

День святого ВалентинаДуховне управління мусульман Криму (ДУМК) виступає проти святкування мусульманами дня святого Валентина.

Про це повідомляє «Крим. Комментаріі» з посиланням на сайт ДУМК.

Як вважає заступник Муфтія Криму Айдер Ісмаїлов, мусульмани відзначають релігійні або національні свята. А день святого Валентина не відноситься ні до одного, ні до другого.

«День святого Валентина не значиться в списках свят кримськотатарського народу, і мусульман, тобто це не релігійне і не національне свято. Немає традицій, ні національних, ні релігійних, щоб цей день відзначати будь-яким чином», - сказав він.

Відносно того, що цей день символізує любов, то Айдер Ісмаїлов відзначив, що в Ісламі прояв любові передбачається в Рамазан-байрам, К'урбан-байрам  та ін.

«У ці свята у мусульман прийнято дарувати подарунки, тішити членів своєї сім'ї, близьких людей. Крім того, якщо в суспільстві відчувається недолік в теплих відносинах між близькими, друзями або членами сім'ї, то це відбувається через незнання морально-етичних установок Ісламу і виокреленням одного дня цю проблему не вирішити », - сказав він.

Айдер Ісмаїлов додав, що Валентинів день має язичницьке коріння і заохочує вільні стосунки між статями, а це з точки зору Ісламу неприпустимо.