• Головна
  • Новини
  • У тернопільському соборі УГКЦ звучали традиційні африканські колядки...

У тернопільському соборі УГКЦ звучали традиційні африканські колядки

08.02.2012, 10:11
У тернопільському соборі УГКЦ звучали традиційні африканські колядки - фото 1
У Тернополі греко-католики запросили іноземних студентів взяти участь у недільному Богослужінні.

Тернопільський кафедральний соборУ Тернополі греко-католики запросили іноземних студентів взяти участь у недільному Богослужінні. Студенти погодилися. У кафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці 5 лютого під час Служби Божої вони виконали традиційні африканські колядки. Як запевнив отець Мартин Хомів, до цього виступу іноземці почали готуватися заздалегідь.

«Ми це планували ще з 25 грудня минулого року. Це мало б статися ще набагато раніше, орієнтовно 8 або 9 січня. З різних причин тоді не вийшло», – каже він.

Африканці виконували свої колядки кількома мовами.

«Вони співали англійською і французькою, а також були уривки на їхніх африканських діалектах. Крім того, вони грали на барабанах і співали деякі колядки під час Святого Причастя», – продовжив отець Мартин.

Священнослужитель також зізнався, що африканські ритми припали до душі присутнім на недільному Богослужінні.

«Молоді наші прихожани казали, що це було дуже гарно, чудово і їм дуже сподобалося. Поки що я нічого негативного про цей виступ не чув», – зауважив отець Мартин Хомів.

Африканський ансамбль складався із шістьох дівчат та хлопців, які приїхали з африканського континенту. Частина з них є студентами медичного університету. За 20 останніх років, як інформує сайт ZZ. ТE. UA, іноземці вперше долучились до недільного Богослужіння у кафедральному соборі Тернополя.