• Головна
  • Новини
  • Папа Бенедикт ХVI привітав католицький світ з Різдвом Христовим...

Папа Бенедикт ХVI привітав католицький світ з Різдвом Христовим

25.12.2011, 15:14
Папа Бенедикт ХVI привітав католицький світ з Різдвом Христовим - фото 1
Рівно опівдні за місцевим часом понтифік з`явився на центральному балконі собору Святого Петра, прикрашеному особистим папським гербом.

Pope.jpgБенедикт ХVI привітав хрещений світ зі святом Різдва Христового. Його сьогодні відзначають на землі за григоріанським календарем понад 1 млрд. людей.

Рівно опівдні за місцевим часом понтифік з`явився на центральному балконі собору Святого Петра, прикрашеному особистим папським гербом. Оркестри карабінерів і швейцарських гвардійців виконали державні гімни Ватикану й Італії. Римський первосвященик звернувся до віруючих з традиційним посланням "Урбі ет орбі" / "Місту і світу" /. Його слухали десятки тисяч прочан, які зібралися на головній ватиканській площі навколо різдвяної ялинки, доставленої сюди з Карпатських гір, а також мільйони телеглядачів по всьому світу.

У сьогоднішній проповіді знову пролунав заклик до жителів Святої Землі - ізраїльтянам і палестинцям - прийти до співіснування та миру. Папа висловив надію на припинення насильства в Сирії, яке забрало багато людських життів, про умиротворення в Іраку та Афганістані, інших частинах Близького Сходу. Папа згадав і інші "гарячі точки" планети, у тому числі на африканському континенті / Африканський Ріг, південь Судану, Північну Африку, район Великих озер / і в Азії / Філіппіни, постраждалі від повені /.

Завершуючи звернення, Понтифік промовив слова різдвяного вітання 70 мовами, повідомляє УНІАН-релігії.