• Головна
  • Новини
  • Глави християнських Церков вітають українців з Різдвом Христовим...

Глави християнських Церков вітають українців з Різдвом Христовим

06.01.2012, 09:17
Глави християнських Церков вітають українців з Різдвом Христовим - фото 1
Глави християнських Церков оприлюднили Різдвяні привітання.

Володимир (Сабодан)exklusiv.gif«Нині торжествує Свята Українська Православна Церква, зустрічаючи Різдво Христове, прославляючи і величаючи Богонемовля Христа, і з радістю бачить у цій священній події премудрість, любов і благовоління Отця Небесного до роду людського…

Возлюблені у Господі архипастирі, пастирі, брати й сестри! На жаль, за станом здоров’я не можу фізично бути у цей святковий день серед вас, але молитовно, серцем, я з вами, і Христос посеред нас. Дякую вам у ці дні відвідання Господнього за щирість молитов і добрі слова підтримки. Вони надихають мене і додають сил перенести послане Господом випробування. Закликаю вас у цей непростий час особливо берегти заповідану Спасителем церковну єдність і любов до Бога і ближнього!

Сердечно вітаючи всіх з Різдвом Христовим і Новоліттям, прикликаю на вас Боже благословення, бажаю вам, щоб Бог миру освятив вас у всій повноті, і ваш дух, і душа, і тіло у всій цілості нехай збережеться непорочно на пришестя Господа нашого Ісуса Христа!
Христос рождається — славімо Його!», - йдеться у Різдвяному вітанні Митрополита Володимира, Предстоятеля УПЦ (МП).

Філарет (Денисенко)«Сьогодні ми святкуємо початок нашого визволення від гріха і смерті, яким є Різдво Христове. Бо без Різдва Христового, тобто без втілення Сина Божого, не відбулося б оновлення людської природи…

Необхідно серйозно задуматися над тим, як наповнити християнським духом усі сфери суспільного життя: науку та освіту, культуру та охорону здоров’я, державотворення та підприємництво, політику та дозвілля. Це треба робити не лише заради Царства Божого і вічного життя, а навіть заради самозбереження. Духовне відродження можливе тільки в Бозі та в любові до Нього і до людей. Кожен повинен не тільки вірити в Бога, але й любити Його, – не лише із вдячності (бо Він принизив Себе, будучи Богом, народився в печері та немовлям був покладений у ясла), але головним чином тому, що в любові до Бога полягає сутність життя розумних істот.

Ось чому Ісус Христос сказав, що любов до Бога – це перша і найбільша заповідь. Друга заповідь Божа – любити ближнього, як самого себе», - наголосив у своєму Різдвяному посланні Патріарх УПЦ КП Філарет.

Святослав (Шевчук)«Христос на землі – бадьортеся!» У цю таїнственну різдвяну ніч небесний ангел-благовісник каже нам, як колись вівчарям: «Не бійтесь, бо я звіщаю вам велику радість, що буде радістю всього народу!» (Лк. 2, 10). Сьогодні ми, на жаль, мусимо ствердити, що в наше українське суспільство повертаються різні страхи минулого. Навіть після двадцятьох років будівництва Української держави ми є чомусь надалі стривожені тим, чи справді збережемо її незалежність, волю та українську самобутність. Страхаємося некерованості світових економічних криз і новітніх форм соціального та національного поневолення. Тому ця ангельська благовість: «Не бійтеся!» – має з особливою силою промовити нині до наших сердець. «Христос на землі – бадьортеся!» – співає сьогодні Христова Церква. Бадьорімося всі ми, бо присутність на землі воплоченого Христа – нашого Спаса – це для нас джерело невимовної сили й надії в нашому земному житті з його змаганнями та випробуваннями. Лише у Його народженні, у Різдві незмінного і вічного Бога, народжується нове й краще майбутнє, яке дає зміст і певність нашому теперішньому. Хто сьогодні віднайшов свою надію у маленькій Дитині – новонародженому Спасителеві, той вже знайшов допомогу і силу для свого непростого, мінливого та непевного сьогодення», - зазначив у посланні Патріарх Святослав, Предстоятель УГКЦ.

Мечислав Мокшицький«Ангели співають над яслами Дитяти Ісуса: Мир людям доброї волі! Бажаю всім Вам цього Божого миру: в домівках, місцях праці відпочинку, в усій країні. Будьте людьми доброї волі, а Бог прийде де Вас з благодаттю миру. І тоді побачите, що проблеми сьогодення, насущні тривоги — це не кінець світу, що остаточно Божа Любов все перемагає. Дорогі в Христі, запросіть цю Любов до вашого різдвяного столу і нехай Вона залишиться з Вами і роз'яснює Вашу щоденність… Час Різдва — це час великого Божого милосердя. Наслідуймо і ми це милосердя в ставленні до ближніх, до тих, кому зараз важче ніж нам: хворих, знедолених, несправедливо осуджених, самотніх!», - закликав у своєму посланні архиєпископ Мечислав Мокшицький, голова Конференції римо-католицьких єпископів України.

Варфоломій ІПатріарх Константинопольський Варфоломій І у своєму посланні звернув увагу, що Бога прославляти треба і словами, і добрими справами: "І ось раптом з'явилася з Анголом сила велика небесного війська, що Бога хвалили й казали: Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля! (Лука 2. 13-14).

Ангели співають ці величні прокламацій, проте переважна більшість людей, хоча і відзначають свято Різдва, не можуть сприйняти значення цієї ангельської пісні, замість цього запитуючи: а чи дійсно Бог є сьогодні прославленим та взагалі чи має Бог бути прославленим? Де можна побачити на землі мир, який було обіцяно, і чому сучасне людство має жити з доброю волею?

Це тому, що, насправді, більшість людей не прославляють Бога своїми справами чи словами. Багато хто з них сумнівається в самому існуванні Бога і присутності Бога у своєму житті. Є багато людей, які приписують відповідальність Богові за нещасні випадки в їхньому житті. Однак ті, хто нарікають на Бога глибоко помиляються, тому що зло не походить від Нього. Навпаки, втілення Божественного Сина і Слова, разом з подіями Його Розп’яття на хресті та Воскресіння, повертає людську природу до її первозданної краси, роблячи людей співпрацівниками-спадкоємцями Небесного Царства. Цей акт Божественного умалення, аж до приниження, сам по собі заслуговує прославлення".

Mefody.jpg«Сонце правди осяяло людство з маленької печери поблизу Вифлеему. І це світло Богопізнання сяє й донині, даючи кожному з нас реальну можливість залучитися до Божої благодаті. Виповнимо ж своє життя Цим дивним Живим Світлом. Дамо ж Богонемовляті Христу місце у своєму серці. Виповнимо ж його благодаттю Святого Духа.

Вітаючи усіх вас у цю спасительну осяйну ніч зі світлим днем Різдва Христового, від щирого серця зичу усім спасіння та довгих літ життя. Нехай виповнить Богонемовля Христос наше життя світлом Богопізнання та Істини. Нехай жодна християнська душа не лишиться сьогодні без повноти радості. Нехай благодать народженого нині Богонемовля Христа рясно покриє нашу святу землю, зміцнюючи та об’єднуючи у єдиній Помісній Церкві благочестивий український народ», – акцентує у Різдвяному привітанні Глава УАПЦ Митрополит Мефодій (Кудряков).

З Різвяним вітанням до усіх українців звернулися і представники Конференції українських православних єпископів поза межами України: «Народження Ісуса Христа було особливою подією в історії світу. Це сталося тільки раз! Слово стало тілом! Рік за роком ми згадуємо цю подію піснями та колядками про проявлення Божої любові людству. Проте, згадувати — це не просто пам'ятати подію з минулого, але привести цю подію у наше життя і жити з нею. Отже, Христос Народився і ми пам'ятаємо про цю ніч, коли Його світло ввійшло в світ темряви; з нами Бог, бо світло Його життя веде і утримує нас зараз та безкінечно. З нами Бог, Його мир перебуває в печерах наших душ, - Його шлях проникає через наше життя». 

Варфоломій ІГолова Всеукраїнського Союзу Церков Євангельських Християн-Баптистів В’ячеслав Нестерук у своєму вітанні висловив сподівання, що наступного року спільна проповідь Євангелія в Україні буде більш плідною: «Різдво – це Божа справедливість. Усі рівні перед Богом: пастух і мудрець, бідний і багатий, немічний і сильний – усі смиренні отримують благодать Господа нашого Ісуса Христа для свого спасіння. Це маніфест Бога для всіх поневолених та пригнічених, це добра новина для засмучених і розчарованих. Ми вдячні Господу за наше служіння на ниві Господній і за те, що можемо бути співробітниками у Його Царстві. Віримо, що в наступному 2012 році наша спільна проповідь Євангелія в Україні буде ще більш плідною».