• Головна
  • Новини
  • Українську ялинку у Ватикані разом відкривали духовенство РКЦ, УГКЦ та УПЦ (МП)...

Українську ялинку у Ватикані разом відкривали духовенство РКЦ, УГКЦ та УПЦ (МП)

19.12.2011, 11:06
Українську ялинку у Ватикані разом відкривали духовенство РКЦ, УГКЦ та УПЦ (МП) - фото 1
В Апостольській Cтолиці 16 грудня засвітили святкове світло на ялинці, яку два тижні тому привезли з України.

yalynka_vatykan.jpgВ Апостольській Cтолиці 16 грудня засвітили святкове світло на ялинці, яку два тижні тому привезли з України. Перед тим українську численну громаду прийняв на аудієнції Папа Бенедикт XVI. Зустріч відбулася в залі Святого Климента у Ватикані. Участь в офіційних заходах взяли представники української влади, глави та представники Церков України та численні українці, які приїхали з різних регіонів Італії та України, інформує Департамент інформації УГКЦ.

Як зазначив Глава УГКЦ Патріарх Святослав: «Ялинка, яку Україна сьогодні дарує Святішому Отцю, є символом  єдності і різдвяного миру. Передовсім, є символом єдності української землі, оскільки це гарне дерево, яке походить з прекрасного регіону Закарпаття, сьогодні представляє усі регіони України та всі національності, які в ній проживають.

Ця ялинка є символом єдності й миру у Католицькій Церкві в Україні, яка, існуючи у двох обрядах (візантійському та латинському), пропонує сьогодні світові явний знак єдності та братерської співпраці між помісними Католицькими Церквами в Україні і подає видиме свідчення сопричастя і синівської пошани українських католиків з наступником святого Петра, Його Святістю Папою Бенедиктом XVI.

Це дерево є символом миру та співпраці між Католицькою Церквою та Православною Церквою в Україні, засвідчених представництвом наших православних братів, присутніх тут з нами на цій стародавній площі Святого Петра.

Інавгуруючи цю різдвяну ялинку, хочемо до цілого світу звернутися із закликом до єдності й миру, тому що єдність і мир є необхідними цінностями для будування процвітаючого та безпечного спільного майбутнього».