• Головна
  • Новини
  • Патріарх Святослав візьме участь у відкритті різдвяної ялинки у Ватикані...

Патріарх Святослав візьме участь у відкритті різдвяної ялинки у Ватикані

01.12.2011, 12:34
Патріарх Святослав візьме участь у відкритті різдвяної ялинки у Ватикані - фото 1
Вперше на цій події будуть не тільки єпископи Католицьких Церков України латинського та візантійського обрядів, а й представники Української Православної Церкви.

Ялинка_у_Ватикані.jpgУ відкритті різдвяної ялинки у Ватикані візьме участь Патріарх Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Вперше на цій події будуть не тільки єпископи Католицьких Церков України латинського та візантійського обрядів, а й представники Української Православної Церкви, підтверджує Департамент інформації УГКЦ.

«Це надзвичайно важлива подія, тому що різні країни світу роками чекають на таку можливість. Для України це ще одне свідчення її європейського коріння та приналежності до сім’ї європейських народів», − сказав Блаженніший Святослав про цю подію.

Як РІСУ повідомляла, 29 листопада, о 19.00 автопоїзд із 30-метровою українською ялинкою, що прикрашатиме площу Святого Петра у Ватикані в різдвяні та новорічні свята, прибув до Риму.

Традиція встановлювати різдвяну ялинку на площі Святого Петра у Ватикані з’явилася наприкінці минулого століття, під час понтифікату Івана Павла II. Бенедикт XVI продовжив традицію, за якою ялини привозять до Ватикану з різних країн світу. Багато країн роками чекають на цю можливість.

Біля підніжжя дерева звичайно встановлюють різдвяні ясла, які Папа освячує напередодні Різдва, 24 грудня.

Запрошуємо взяти участь у паломництві Різдво у Ватикані