• Головна
  • Новини
  • Цьогоріч УПЦ готує на свято Великодня особливі урочистості...

Цьогоріч УПЦ готує на свято Великодня особливі урочистості

11.04.2011, 11:57
Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоєрей Георгій Коваленко розповів про Великодні церковно-суспільні заходи.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української Православної Церкви протоєрей Георгій Коваленко розповів про майбутні церковно-суспільні заходи. «Українська Православна Церква готує особливі урочистості на свято Пасхи», – зазначив протоєрей.

За його словами, за тиждень до Великодня, протягом двох днів «ми будемо заливати фундаментну плиту кафедрального собору на честь Воскресіння Христового – це 10 тисяч кубів бетону за 55 годин», – поділився подробицями будівництва голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Говорячи про інші заходи, отець Георгій розповів, що 21 квітня на території Києво-Печерської Лаври почнеться великодній ярмарок, а після свята світлого Христового Воскресіння протягом двох тижнів буде проходити Великодня Асамблея «Господи, Господи, силою Твоєю» – концертна програма духовних піснеспівів.

Також прес-секретар Предстоятеля Української Православної Церкви розповів про церковно-державні заходи, присвячені 25-річчю аварії на Чорнобильській АЕС. «26 квітня у всіх храмах будуть проведені спеціальні богослужіння, великодньому передзвону передуватимуть 25 ударів благовісту в пам'ять про ті події», – підсумував отець Георгій. Про це повідомляє «Православіє в Україні».