• Головна
  • Теми
  • У день Різдва Президент молився у Свято-Успенській Почаївській Лаврі...

У день Різдва Президент молився у Свято-Успенській Почаївській Лаврі

07.01.2011, 21:37
У день Різдва Президент молився у Свято-Успенській Почаївській Лаврі - фото 1
Після завершення святкової Літургії у Свято-Успенському Соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври Віктор Янукович привітав вірян із Різдвом Христовим.

Rizdvo_prezedent.jpgРазом із Главою держави на святковій Різдвяній Літургії були присутні Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, члени Уряду, народний артист України, художній  керівник Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Богдан Ступка, віряни. За повідомленням прес-служби Глави держави, після завершення святкової Літургії у Свято-Успенському Соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври Віктор Янукович привітав вірян із Різдвом Христовим. 

“Ми приїхали, щоб разом з вами помолитися в цьому величному храмі нашої православної Почаївської Лаври. Я добре знаю, що сьогодні в цьому храмі присутні не тільки жителі ближчих західних регіонів – сюди приїхали люди з усього світу”, - сказав Глава держави. 

“Ми як світські, але віруючі люди, багато іспитів пройшли у нашому житті. І тільки наша православна віра, і наша Церква допомагали нам усім, усьому Українському народові пройти через ці іспити”, – зазначив Віктор Янукович.

20 років незалежності України були непростими для кожної людини, незалежно від її віросповідання, зауважив Президент. Найважчими стали останні п’ять років, адже “ніколи розбрат і зневіра не приносять добро країні та суспільству”, додав Президент.  

Безумовно, зазначив Віктор Янукович, гіркоти ситуації додала світова економічна криза, негативні наслідки якої ми зможемо успішно подолати лише спільними, консолідованими зусиллями. “Нам треба буде долати кризу разом. І Господь Бог нас вчить:  тільки добрими вчинками можна досягти покращення життя і будівництва сильної країни. Тому ми розпочали сьогодні модернізувати країну, наводити порядок - щоб подолати цю кризу, щоб у нас з вами була можливість дати достойні відповіді на ті сучасні виклики, які нині стоять перед суспільством та державою,” – сказав Президент.

“Сьогодні ми, наше покоління несе відповідальність за стан справ в країні. Тому ми повинні бути сильними, достойними наших батьків, які нас вчили, як жити, любити рідну землю, працювати. І тільки спільно, з вірою, з любов’ю – об’єднавшись – ми можемо подолати всі виклики, які дала нам доля, і пройти іспити, які нам дав Господь Бог на цьому шляху”, - переконаний Президент. 

“Я вірю, насамперед, в наші власні сили... І такі сили нам дає Господь Бог”, – сказав Віктор Янукович. 

Президент побажав усім вірянам жити за Законами Божими: “Щоб ми з вами разом робили добрі справи – заради наших людей, дітей, заради будівництва сильної країни”.

Намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архієпископ Володимир передав у подарунок Главі державі образ Божої матері Почаївської та побажав, аби вона оберігала та допомагала Президентові “нести велике та відповідальне служіння народові України”.

“Святкуючи Різдво Христове, ми знову і знову бажаємо Вам Божої допомоги”, – сказав архиєпископ Володимир.

Віктор Янукович передав Свято-Успенській Почаївській Лаврі свій подарунок.

Глава держави також відвідав Храм Преподобного Іова Почаївського та Троїцький собор, оглянув місце будівництва храму Преображення Господнього.