• Головна
  • Новини
  • Президент розпорядився на Прикарпатті побудувати "Маєток святого Миколая"...

Президент розпорядився на Прикарпатті побудувати "Маєток святого Миколая"

15.12.2010, 13:46
Президент розпорядився на Прикарпатті побудувати "Маєток святого Миколая" - фото 1
Президент України Віктор Янукович 14 грудня дав доручення у Держбюджеті-2011 «врахувати видатки на розроблення проектно-кошторисної документації будівництва туристично-мистецького комплексу «Маєток Святого Миколая» Національного природного парку «Гуцульщина».

Mykol.jpgПрезидент України Віктор Янукович 14 грудня дав доручення у Держбюджеті-2011 «врахувати видатки на розроблення проектно-кошторисної документації будівництва туристично-мистецького комплексу «Маєток Святого Миколая» Національного природного парку «Гуцульщина».

Глава держави доручив прем’єр-міністру України Миколі Азарову «передбачити під час доопрацювання проекту Закону «Про Державний бюджет України на 2011 рік» видатки на розроблення проектно-кошторисної документації будівництва в установленому порядку туристично-мистецького комплексу «Маєток святого Миколая» Національного природного парку «Гуцульщина». Термін виконання доручення – до 25 грудня поточного року.

Як зазначає прес-служба Президента, Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення Юрію Плаксюку, голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій Глава держави доручив «забезпечити інформування громадськості щодо функціонування туристично-мистецького комплексу «Маєток святого Миколая», що в Національному природному парку «Гуцульщина» на Івано-Франківщині, та заходів, які проводяться на його території.

Президент також доручив Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій забезпечити:

- до 16 грудня ц.р. придбання подарунків (солодощі, канцелярські товари, засоби особистої гігієни тощо) для дітей, які перебувають у закладах інтернатного типу, прийомних сім'ях і дитячих будинках сімейного типу;

- до  19 грудня ц.р. відвідання керівництвом місцевих державних адміністрацій закладів інтернатного типу, прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу, вручення вихованцям від Президента України вітальних листівок і подарунків до дня Святого Миколая; проведення до дня Святого Миколая концертно-розважальних заходів.

Також Віктор Янукович доручив заступнику Глави Адміністрації  Президента України Г.Герман та Голові Державного комітету телебачення і радіомовлення Ю. Плаксюку забезпечити анонсування та широке інформаційне висвітлення проведення до дня Святого Миколая з ініціативи Президента України всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини».

Координацію заходів з підготовки та проведення до дня святого Миколая з ініціативи Президента України Всеукраїнської акції «З відкритим серцем до кожної дитини» здійснюватимуть заступники Глави Адміністрації Президента України Станіслав Скубашевський та Ганна Герман.

Довідка РІСУ: У селі Пістинь Косівського району на Івано-Франківщині вже існує маєток святого Миколая, куди щороку діти пишуть листи. На свято Миколая, 19 грудня, там проводяться театралізовані дійства, розпалюється «Миколаївська ватра», проводяться святкові вікторини, забави, під час яких діти отримують подарунки та солодощі.