• Головна
  • Новини
  • Уперше Великоднє богослужіння з Києво-Печерської Лаври транслюватиметься в прямому ефірі на чотирьох українських телеканалах...

Уперше Великоднє богослужіння з Києво-Печерської Лаври транслюватиметься в прямому ефірі на чотирьох українських телеканалах

30.03.2010, 09:45
Уперше Великоднє богослужіння з Києво-Печерської Лаври транслюватиметься в прямому ефірі на чотирьох українських телеканалах - фото 1
Інтер», «Глас», «УТ-1» вестимуть показ Пасхальної всенічної з Києво-Печерської Лаври, «5-й канал» — з Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Трансляція розпочнеться 4 квітня о 23.00.

IMG_6996.jpgКИЇВ – «Інтер», «Глас», «УТ-1» вестимуть показ Пасхальної всенічної з Києво-Печерської Лаври, «5-й канал» — з Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря. Трансляція Великодньої служби розпочнеться 4 квітня о 23.00, повідомляє «Православіє в Україні».

Як показав цьогорічний досвід на Різдво, коли вперше відбулися трансляції богослужінь, прямі ефіри з храмів у дні великих релігійних свят викликають неабиякий інтерес у глядачів.

Яскравим прикладом тому, як йдеться у повідомленні, є показ наживо святкової різдвяної Літургії з Києво-Печерської Лаври, яку коментували прес-секретар Митрополита Володимира протоєрей Георгій Коваленко та Генеральний продюсер музичного телеканалу «Ентер», що входить до складу медіагрупи «Інтер», Юрій Молчанов.

За словами останнього, трансляція різдвяного богослужіння на «Інтері» стала «великим проривом», адже телеканалові вдалося переломити ситуацію, коли служби на релігійні свята транслював тільки УТ-1 і то шматочками з храмів кожної конфесії».

Впровадження практики показу святкових богослужінь з храмів насамперед важливо для тих, хто бажає бути присутнім під час події, але за певних обставин не має такої можливості.