• Головна
  • Новини
  • Папа Франциск оголосив 14 травня днем молитви і посту за закінчення пандемії...

Папа Франциск оголосив 14 травня днем молитви і посту за закінчення пандемії

13.05.2020, 11:02
Папа Франциск оголосив 14 травня днем молитви і посту за закінчення пандемії - фото 1
Папа Римський Франциск оголосив 14 травня днем духовного єднання релігій у молитві і пості за закінчення пандемії коронавірусу. Про це понтифік сказав 3 травня на недільній проповіді, яка транслювалася онлайн на сайті Vatican News.

Папа Римський Франциск оголосив 14 травня днем духовного єднання релігій у молитві і пості за закінчення пандемії коронавірусу. Про це понтифік сказав 3 травня на недільній проповіді, яка транслювалася онлайн на сайті Vatican News, повідомляє Благовест-инфо.

«Молитва має універсальну цінність, тому я прийняв пропозицію Вищого комітету людського братства, щоб 14 травня віруючі всіх релігій возз'єдналися духовно в молитві, пості в зверненні до Господа допомогти людству подолати пандемію коронавірусу», - сказав Папа Франциск.

Глава Римо-Католицької Церкви знову висловив свою духовну підтримку всім, хто заразилися, тим, хто їм допомагає, і тим, хто страждає від пандемії. «Висловлюю свою щиру підтримку будь-якій формі міжнародного співробітництва в цілях пошуку виходу з цього важкої кризи. Вкрай важливо зараз об'єднати всі наукові зусилля, щоб знайти вакцину і лікування», - вказав Римський Архиєрей.

При цьому він зазначив, що ці зусилля повинні здійснюватися на безкорисливій основі і повинні «гарантувати всеосяжний доступ до технології, щоби будь-хто з тих, що заразився, в кожному куточку землі міг отримати необхідне лікування».

Нагадаємо, Святіший Отець закликав молитись за вчителів, викладачів, учнів та студентів, які з приводу поширення епідемії змушені долати цей складний період, залишаючись вдома.