• Головна
  • Новини
  • Одеські п'ятидесятники влаштували масову молитву, не виходячи з автомобілів...

Одеські п'ятидесятники влаштували масову молитву, не виходячи з автомобілів

20.04.2020, 13:22
Одеські п'ятидесятники влаштували масову молитву, не виходячи з автомобілів - фото 1
Оригінально провели вечір свята Воскресіння Христового парафіяни пятидесятницької Одеської народної церкви, яка добре відома городянам як організатор щорічної пасхальної реконструкції.

Оригінально провели вечір свята Воскресіння Христового парафіяни пятидесятницької Одеської народної церкви, яка добре відома городянам як організатор щорічної пасхальної реконструкції. Цього року через епідемію відтворити події початку нашої ери не вдалося, але віруючі все одно примудрилися здивувати Одесу.

Як передає кореспондент «Думської», протестанти масово віддали хвалу Господу, не порушивши протиепідемічного режиму. Вони молилися, не покидаючи своїх машин!

Святкова молитва і концерт пройшли на парковці церкви в сквері Гамова. О восьмій вечора сюди з'їхалося понад 50 автомобілів. У багатьох були цілі родини.

Як розповів журналістам старший пастор Одеської народної церкви Денис Сердиченко, ідею зборів на автомобілях одесити підгледіли у своїх західних одновірців, які святкували Великдень тижнем раніше.

«Великдень - це свято в церкві, а не вдома, - розповів священик. - Усі хочуть побачити один одного, поспілкуватися. При цьому ми слухняні громадяни і розуміємо, що, крім наших почуттів і віри, є безпека. Ми не хочемо, щоб після свят були похорони».

Зі сцени по черзі виступали з проповідями пастори і запалювали під рок-н-рольні ритми учасники «групи прославлення». В цей час волонтери суворо стежили, щоб парафіяни не покидали своїх автомобілів, а прийшли пішки трималися один від одного на відстані і були в масках і рукавичках.

«Ми розуміємо, що життя людей - це головне, - каже Сердиченко. - Важливо нікому не заподіяти шкоди або болю. Таким чином ми славимо Творця ».

Для дотримання правил карантину організатори розробили спеціальну сигнальну систему. На відозву «Христос Воскрес» автопаства відповідала гучним звуком клаксонів, а замість оплесків включала аварійку.